Favoriträtter från Vietnam – 5 goda recept
Ta med dina vänner på en smakresa till Vietnam och bjud på extra gott plock i form av små bánh mì, bánh xèo fyllda med kyckling och räkor, värmande pho och krispiga salladsblad fyllda med kryddig färs och inlagda grönsaker. Avrunda middagen med krämig kaffeglass med kondenserad mjölk.
Tips! Duka fint med pinnar, blommor, örter, kryddgrönt – och en sax! Då kan gästerna själva klippa och krydda med sina favoritörter.
Salladsblad med kryddig fyllning
Salladsblad fungerar utmärkt som skålar som kan fyllas med inlagda rotfrukter och kryddat kött.
Recept: Salladsblad med kryddig färs
Små bánh mì med karré och rotfrukter
Vietnams bästa och mesta street food – här i charmigt miniformat.
Recept: Bánh mì med fläskkarré
Pho med kyckling och brysselkål
En klassisk vietnamesisk soppa som ofta serveras med färska örter och smaksättare bredvid, så att man själv kan justera smaken.
Recept: Pho med kyckling
Bánh xèo med kyckling och räkor
Dessa gyllene pannkakor får fin färg av gurkmeja och är en klassiker i det vietnamesiska köket.
Recept: Bánh xèo med kyckling och räkor
Kaffeglass med kondenserad mjölk
I Vietnam njuter man gärna av en kopp kaffe med söt, kondenserad mjölk i. Här har vi förvandlat kaffet till en glassdessert istället.
Recept: Kaffeglass