Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Markiz Taintons snabba lax- och torskcarpaccio

08 okt, 2024
AvMarkiz Tainton
Recept på lax- och torskcarpaccio
Mattias Södermark
Markiz Tainton kallar denna lyxiga lax- och torskcarpaccio "My love affair" och när du väl testat förstår du varför!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Lyxsmörgås med pepparot, lax och friterad kaprisBrand logo
Lyxsmörgås med pepparot, lax och friterad kapris

Lax- och torskcarpaccio

Sagolikt snabb och smakrik rätt med torsk och lax i en härlig, asiatisk marinad. Markiz hemlighet? Använd fryst fisk. Låt tina några minuter så blir det enkelt att skära i tunna skivor.

Annons

4 portioner

Du behöver:

200 g torskrygg
200 g laxfilé

Marinad:

2 1/2 msk yuzujuice
1 tsk socker
1 tsk ljus soja
1 tsk rostad sesamolja

Topping:

1/2 gurka, tärnad
1 färsk jalapeño, tunt skivad
6–8 rädisor
1 knippe korianderblad
1 grapefrukt, tunt skivad sesamfrön
Groddar (valfritt)

Gör så här:

  1. Blanda ingredienserna till marinaden och låt den bli kall i kylen.
  2. Skär torsken och laxen i tunna skivor. Låt tina några minuter.
  3. Varva lax och torsk på ett fat med gurka, jalapeño, rädisor, ­koriander och grapefrukt mellan varven.
  4. Häll den kalla marinaden över det varvade torsk- och laxarrangemanget.
  5. Strö över sesamfrön för en knaprig textur.
  6. Toppa din carpaccio med färska groddar för en fräsch och krispig smakupplevelse. Servera genast och njut!

Foto: Mattias Södermark
Utdrag ur boken Vardagsfavoriter med en twist/LB Förlag

Annons