Markiz Taintons snabba lax- och torskcarpaccio
08 okt, 2024
AvMarkiz Tainton
Markiz Tainton kallar denna lyxiga lax- och torskcarpaccio "My love affair" och när du väl testat förstår du varför!
Annons
Lax- och torskcarpaccio
Sagolikt snabb och smakrik rätt med torsk och lax i en härlig, asiatisk marinad. Markiz hemlighet? Använd fryst fisk. Låt tina några minuter så blir det enkelt att skära i tunna skivor.
Annons
4 portioner
Du behöver:
200 g torskrygg
200 g laxfilé
Marinad:
2 1/2 msk yuzujuice
1 tsk socker
1 tsk ljus soja
1 tsk rostad sesamolja
Topping:
1/2 gurka, tärnad
1 färsk jalapeño, tunt skivad
6–8 rädisor
1 knippe korianderblad
1 grapefrukt, tunt skivad sesamfrön
Groddar (valfritt)
Gör så här:
- Blanda ingredienserna till marinaden och låt den bli kall i kylen.
- Skär torsken och laxen i tunna skivor. Låt tina några minuter.
- Varva lax och torsk på ett fat med gurka, jalapeño, rädisor, koriander och grapefrukt mellan varven.
- Häll den kalla marinaden över det varvade torsk- och laxarrangemanget.
- Strö över sesamfrön för en knaprig textur.
- Toppa din carpaccio med färska groddar för en fräsch och krispig smakupplevelse. Servera genast och njut!
Foto: Mattias Södermark
Utdrag ur boken Vardagsfavoriter med en twist/LB Förlag
Annons