5 små bakverk som sätter guldkant på fikastunden
Dop, födelsedag eller kalas – oavsett tillfälle så är det aldrig fel att duka fram ett maffigt kakfat. Här är fem små minifrestelser som alla är utsökta på egen hand och väldigt läckra att ställa fram tillsammans. Hallonrutorna är en magisk kombination av hallon, vit choklad och mandelmassa medan sandwichkakorna med chokladganache är omöjliga att bara ta en av. Vår version av brownie kommer i små toppar med chokladmousse på en mjukseg botten. Självklart hör mazariner hemma på ett fikafat, men här i en extra lyxig variant – nämligen fyllda med jordgubbskompott och italiensk maräng. Fikats stjärna är såklart bakverket som kräver lite extra tålamod och finess, nämligen petit choux med blåbärsfluff. Wow, säger vi!
Hallonrutor med mandelmassa
Drömmig kombination av hallon, vit choklad och mandelmassa!
Recept: Hallonrutor med mandelmassa>>
Petit choux med blåbärsfluff
Fjäderlätta små franska bakelser som fått en läcker blåbärsfyllning.
Recept: Petit choux med blåbärsfluff>>
Mazariner med jordgubbskompott
Ljuvliga små marängtoppade mazariner med magiskt god fyllning.
Recept: Mazariner med jordgubbskompott>>
Brownietoppar med kaffesmak
Under chokladtäcket gömmer sig en läcker mousse på en mjukseg browniebotten.
Recept: Brownietoppar med kaffesmak>>
Sandwichkakor med chokladganache
Små och naggande goda!