Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Hallon­fromage med pistage­nötter

09 jul, 2024
AvLouisa Lorang
Recept på hallonfromage med pistagenötter
Lene Samsø
Hallonfromage är en vackert rosa dessert som piggar upp vilket bord som helst. Toppa med mer färska bär och salta pistagenötter.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood #8: Chokladfudgepudding med glassBrand logo
Middag hos Wood #8: Chokladfudgepudding med glass

Hallon­fromage med pistage­nötter

Desserten påminner om citronfromage men är härligt rosafärgad av hallon och har läcker crunch av pistagenötter.

Så gör du hallonfromage med pistagenötter
Lene Samsø
Annons

6 portioner

Du behöver:

125 g hallon
3 obesprutade citroner
5 gelatinblad
3 ägg
120 g (1 1/3 dl) strösocker
2 dl vispgrädde

Till servering:

125 g hallon
10 g osaltade pistagenötter utan skal

Gör så här:

  1. Skölj hallonen och låt dem rinna av väl. Tvätta 1 citron och finriv skalet. Pressa sedan saften ur alla tre citroner. Mixa citronsaft och skal tillsammans med hallonen. Sila eventuellt hallonblandningen för att avlägsna kärnorna.
  2. Blötlägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten ca 5 minuter. Ta sedan upp dem ur skålen utan att krama ur vattnet. Smält gelatinet långsamt i en kastrull på svag värme i det medföljande vattnet.
  3. Ta av kastrullen från värmen och rör ner det smälta gelatinet i hallonblandningen i en skål.
  4. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulor och socker ljust och luftigt i en skål med en elvisp. Det är viktigt att sockret är helt upplöst så moussen inte blir knastrig.
  5. Vispa äggvitorna till hårt skum i en annan skål med en elvisp och vispa grädden till mjuka toppar i en tredje skål.
  6. Rör först ner äggulorna i hallonblandningen och vänd sedan försiktigt ner grädden. Vänd till sist ner de vispade äggvitorna i moussen, men var försiktig så att du inte slår ut luften. Häll moussen i en stor skål och låt den vila i kylskåp i minst 3 timmar.
  7. Servering: Skölj och torka hallonen och grovhacka pistagenötterna. Dekorera moussen med dem och servera direkt.

Foto: Lene Samsø

Annons