6 recept på enkla och goda ugnsomeletter
En ugnsomelett är ett superbra alternativ att laga när tid och fantasi tryter. Huvudingrediensen ägg har vi ju oftast hemma och sen är det bara att fylla den med det som finns i kylen. Ett perfekt sätt att ta reda på grönsaker som börjar bli lite trötta. Det fina är också att du kan göra den så lyxig eller så enkel som du själv önskar. Här har vi samlat våra sex favoritrecept på enkla ugnsomeletter!
UGNSOMELETT MED CHÈVRE OCH PAPRIKA
Omeletten blir härligt krämig med getost i!
Till recept>>
FRITTATA MED SVAMP OCH TIMJAN
Frittata är en italiensk omelett som kan fyllas med allt gott du hittar i grönsakslådan.
TILL RECEPT>>
OMELETT MED POTATIS OCH GRÖNKÅL
Omeletten blir extra stadig och mättande med mycket grönt och potatis i.
Till recept>>
Frittata med parmesan och brynt smör
Brynt smör – behöver vi säga något mer?
Till recept>>
FRITTATA MED GRÖNKÅL, GETOST OCH VALNÖTTER
Grönkålen går lika bra att byta ut mot spenat eller svartkål och valnötterna ger ett härligt tuggmotstånd.
TILL RECEPT>>
Västerbottensfrittata med rökt lax och löjrom
En lyxigare variant av ugnsomeletten med godsaker som löjrom, crème fraiche, rödlök och dill.