6 recept till årets bästa kräftskiva
Självklart är det kräftorna som är bordets stjärna och med ett par väl utvalda tillbehör tar du kräftskivan till en ny nivå. Maxa måltiden med frasigt dillbröd, lyxiga små hasselbackspotatisar och egen chiliaioli att doppa kräftstjärtarna i. Jordärtskockssoppan toppas med kantareller och västerbottenspajen med rostade tomater, båda rätterna ett absolut måste på bordet. Eftersom en kräftskiva lätt blir väldigt salt så ska efterrätten vara söt. Vi rundar av med vit chokladkräm, drottningbär och rostade mandelsmulor. Skål och välkomna, låt festligheterna börja!
DILLBRÖD MED TOMATPESTO
Med färdig pizzadeg svänger du snabbt ihop dessa frasiga dillbröd, som gör sig extra bra till kräftorna.
Recept: Frasiga dillbröd>>
HASSELBACKSPOTATIS MED ROMTOPPING
När det gäller smaken så är det här verkligen inte småpotatis!
Recept: Små hasselbackspotatisar>>
HEMLAGAD CHILIAIOLI
Riktigt god chiliaioli som passar till allt – inte minst till kräftor!
Recept: Chiliaioli>>
JORDÄRTSKOCKSSOPPA MED KANTARELLTOPPING
Jordärtskockor och kantareller är goda smakkompisar till kräftorna.
Recept: Jordärtskockssoppa>>
VÄSTERBOTTENSPAJ MED ROSTADE TOMATER
Här får den klassiska pajen en fin tvist i form av tomater.
Recept: Västerbottenspaj med rostade tomater>>
VIT CHOKLADKRÄM MED DROTTNINGBÄR
Lyxig liten dessert som får avrunda kräftskivan.
Recept: Vit chokladkräm>>