Lax, minipajer och fyllda ägghalvor – 6 recept till påskens godaste buffé
Påsken är runt hörnet och det börjar bli dags att samlas runt bordet och njuta av en riktigt god middag tillsammans. Påskens godaste sill hittar du här, satsa på att göra en variant med tre sorters peppar och en krämigare sill med gurka och örter. Fyllda ägghalvor med räkor får ett härligt sting med tabasco på toppen. Fyll på bordet med små pajer fyllda med ost och bacon och läckra ört- och vitlökssmörfyllda bullar, så får bordets stjärna bli en ugnsbakad lax med citrus som serveras i gott sällskap med en vårig potatissallad. Sist men absolut inte minst, och kanske det viktigaste, är efterrätten – här bjuds det på en sötsyrlig citronrulle med marängtäcke.
Påskens godaste sillar
Påsksill med tre sorters peppar och citron plus en krämig gurk- och örtsill. Mums!
Recept: Två riktigt goda sillar
Fyllda ägghalvor med räkor
Tabasco eller cayennepeppar ger de fyllda äggen ett härligt sting.
Recept: Fyllda ägghalvor
ost- och baconpajer
Krämiga minipajer som är goda både varma eller ljumma.
Recept: Små ost- och baconpajer
Ört- och vitlökssmörfyllda bullar
Dessa bullar passar lika bra på buffébordet som i picknickkorgen.
Recept: Ört- och vitlökssmörfyllda bullar
Ugnsbakad lax med potatissallad
Låt påskmiddagens stjärna bli en ugnsbakad lax med chili och citrus, till den serveras en vårig potatissallad med sparris.
Recept: Ugnsbakad lax och vårig potatissallad
Citronrulle med lemoncurd
Söt, syrlig och underbar rulltårta med läckert marängtäcke.