Ägg med ansjovis, kapris och dijon
01 nov, 2022
AvCamilla Biesbjerg Markussen
AvSanna Kekäläinen
AvJulie Hey
Alla har hört talas om deviled eggs! Det är ägghalvor som toppas med ansjovis, kapris och dijon – otroligt gott!
Annons
Ägg med ansjovis, kapris och dijon
Ägghalvor med extra mycket smak – även kallade deviled eggs.
4 portioner
Annons
Du behöver:
4 hårdkokta ägg
4 ansjovisfiléer
2 tsk dijonsenap
¾ dl majonnäs
1 msk kapris
½ tsk srirachasås
Flingsalt, svartpeppar
Färsk timjan eller andra örter
Gör så här:
- Skala äggen, dela dem och ta ut gulorna. Lägg äggvitorna på ett serveringsfat.
- Hacka ansjovisen och blanda med mosade gulor, senap, majonnäs, kapris och srirachasås. Krydda med salt och peppar. Lägg röran i ägghalvorna och strö på hackade örter.
Foto: Betina Hastoft, Columbus Leth, Fabian Björk
Annons