Ägg med ansjovis, kapris och dijon
01 nov, 2022
Alla har hört talas om deviled eggs! Det är ägghalvor som toppas med ansjovis, kapris och dijon – otroligt gott!
Annons
Ägg med ansjovis, kapris och dijon
Ägghalvor med extra mycket smak – även kallade deviled eggs.
4 portioner
Annons
Du behöver:
4 hårdkokta ägg
4 ansjovisfiléer
2 tsk dijonsenap
¾ dl majonnäs
1 msk kapris
½ tsk srirachasås
Flingsalt, svartpeppar
Färsk timjan eller andra örter
Gör så här:
- Skala äggen, dela dem och ta ut gulorna. Lägg äggvitorna på ett serveringsfat.
- Hacka ansjovisen och blanda med mosade gulor, senap, majonnäs, kapris och srirachasås. Krydda med salt och peppar. Lägg röran i ägghalvorna och strö på hackade örter.
Foto: Betina Hastoft, Columbus Leth, Fabian Björk
Annons