Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Ägg med ansjovis, kapris och dijon

01 nov, 2022
AvCamilla Biesbjerg Markussen
AvSanna Kekäläinen
AvJulie Hey
Recept på ägg med ansjovis, kapris och dijon
Alla har hört talas om deviled eggs! Det är ägghalvor som toppas med ansjovis, kapris och dijon – otroligt gott!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Sabrera champagne – så gör duBrand logo
Sabrera champagne – så gör du

Ägg med ansjovis, kapris och dijon

Ägghalvor med extra mycket smak – även kallade deviled eggs.

Så gör du ägg med ansjovis, kapris och dijon

4 portioner

Annons

Du behöver:

4 hårdkokta ägg
4 ansjovisfiléer
2 tsk dijonsenap
¾ dl majonnäs
1 msk kapris
½ tsk srirachasås
Flingsalt, svartpeppar
Färsk timjan eller andra örter

Gör så här:

  1. Skala äggen, dela dem och ta ut gulorna. Lägg äggvitorna på ett serveringsfat.
  2. Hacka ansjovisen och blanda med mosade gulor, senap, majonnäs, kapris och srirachasås. Krydda med salt och peppar. Lägg röran i ägghalvorna och strö på hackade örter.

Foto: Betina Hastoft, Columbus Leth, Fabian Björk

Annons