Ägghalvor med krämig laxfyllning
23 feb, 2024
AvLouisa Lorang
Ägghalvor med laxfyllning och rom är ett måste på alla buffébordet!
Annons
Ägghalvor med krämig laxfyllning
Perfekta på en buffé eller lyxig brunch.
Annons
6 portioner
Du behöver:
6 ägg
100 g kallrökt lax
3 msk crème fraiche
1 msk majonnäs
1 msk gräslök
1 msk färsk dill
10 droppar tabasco (eller efter smak)
Salt och peppar
Till servering:
Färsk dill
50 g valfri rom eller vegorom
Gör så här:
- Koka äggen i 8–9 minuter, tills hårdkokta. Kyl av dem helt i kallt vatten. Skala och skär dem i halvor och tag försiktigt ut gulan. Hacka laxen fint. Mosa äggulorna med en gaffel i en skål och rör ihop med lax, crème fraiche och majonnäs. Vänd ner finhackad gräslök och dill och smaka av med tabasco, salt och peppar. Lägg röran i en spritspåse och spritsa den i äggen.
- Garnera äggen med plockad dill och rom och servera genast.
Foto: Columbus Leth
Annons