Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Ägghalvor med krämig laxfyllning

23 feb, 2024
AvLouisa Lorang
Recept på ägghalvor med krämig laxfyllning
Columbus Leth
Ägghalvor med laxfyllning och rom är ett måste på alla buffébordet!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Chokladgröt toppad med rostade mandlar och smörögaBrand logo
Chokladgröt toppad med rostade mandlar och smöröga

Ägghalvor med krämig laxfyllning

Perfekta på en buffé eller lyxig brunch.

Ägghalvorna med laxfyllning hör hemma på alla buffébord
Columbus Leth
Annons

6 portioner

Du behöver:

6 ägg
100 g kallrökt lax
3 msk crème fraiche
1 msk majonnäs
1 msk gräslök
1 msk färsk dill
10 droppar tabasco (eller efter smak)
Salt och peppar

Till servering:

Färsk dill
50 g valfri rom eller vegorom

Gör så här:

  1. Koka äggen i 8–9 minuter, tills hårdkokta. Kyl av dem helt i kallt vatten. Skala och skär dem i halvor och tag försiktigt ut gulan. Hacka laxen fint. Mosa äggulorna med en gaffel i en skål och rör ihop med lax, crème fraiche och majonnäs. Vänd ner finhackad gräslök och dill och smaka av med tabasco, salt och peppar. Lägg röran i en spritspåse och spritsa den i äggen.
  2. Garnera äggen med plockad dill och rom och servera genast.

Foto: Columbus Leth

Annons