Frittata med svamp och timjan
01 nov, 2022
AvCamilla Biesbjerg Markussen
AvGitte Heidi Rasmussen
En frittata är rätt och slätt en ugnsomelett. Här har vi fyllt den med champinjoner, rödlök, parmesan och färsk timjan.
Annons
Frittata med svamp och timjan
Frittata är en italiensk omelett som kan fyllas med allt gott du hittar i grönsakslådan.
4 portioner
Annons
Du behöver:
400 g svamp
1 rödlök
2 msk olivolja
6 stjälkar färsk timjan
Salt och peppar
8 ägg
1 ½ dl vispgrädde
½ tsk chiliflingor
25 g parmesan
Till servering:
Rågbröd
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°. Ansa svampen och skär i bitar. Skala och finhacka rödlöken. Fräs svamp och lök i olja på hög värme i cirka 4 minuter, tills svampen är gyllene. Tillsätt timjan, smaka av med salt och peppar och lägg i en smord ugnsform.
- Vispa ihop ägg och grädde, smaka av med chiliflingor, salt och peppar. Häll äggblandningen över svampen och riv ett lager parmesan ovanpå. Grädda i 15 minuter, tills ytan är något gyllene och nätt och jämnt stelnad.
- Servering: Strö lite parmesan och timjan över, och servera med rågbröd.
Foto: Columbus Leth, Stine Christianssen
Annons