Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Frittata med svamp och timjan

01 nov, 2022
AvCamilla Biesbjerg Markussen
AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på frittata med svamp och timjan
En frittata är rätt och slätt en ugnsomelett. Här har vi fyllt den med champinjoner, rödlök, parmesan och färsk timjan.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
3 matiga våfflorBrand logo
3 matiga våfflor

Frittata med svamp och timjan

Frittata är en italiensk omelett som kan fyllas med allt gott du hittar i grönsakslådan.

4 portioner

Annons

Du behöver:

400 g svamp
1 rödlök
2 msk olivolja
6 stjälkar färsk timjan
Salt och peppar
8 ägg
1 ½ dl vispgrädde
½ tsk chiliflingor
25 g parmesan

Till servering:

Rågbröd

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Ansa svampen och skär i bitar. Skala och finhacka rödlöken. Fräs svamp och lök i olja på hög värme i cirka 4 minuter, tills svampen är gyllene. Tillsätt timjan, smaka av med salt och peppar och lägg i en smord ugnsform.
  2. Vispa ihop ägg och grädde, smaka av med chiliflingor, salt och peppar. Häll äggblandningen över svampen och riv ett lager parmesan ovanpå. Grädda i 15 minuter, tills ytan är något gyllene och nätt och jämnt stelnad.
  3. Servering: Strö lite parmesan och timjan över, och servera med rågbröd.

Foto: Columbus Leth, Stine Christianssen

Annons