Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Amerikanska minipannkakor med bär och sirap

07 jul, 2023
AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på amerikanska minipannkakor med bär och sirap
Dessa små amerikanska minipannkakor är den perfekta kombon mellan dessert och hel måltid. Ät med bär och sirap och bestäm sen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
4 tips för en lyxig brunch hemmaBrand logo
4 tips för en lyxig brunch hemma

Amerikanska minipannkakor med bär och sirap

Smakrika godsaker som dessert eller på brunchen.

Små fluffiga amerikanska minipannkakor med bär och sirap

4 portioner

Annons

Du behöver:

2 ägg
2 msk fläderblomssaft
1 ½ dl mjölk
1 ½ dl kesella
2 msk smält smör
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk rörsocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk smält smör till stekning

Topping:

125 g hallon
125 g blåbär
2 msk lönnsirap med blåbär (finns bland annat av märket Urtekram)

Gör så här:

  1. Vispa samman ägg, flädersaft, mjölk, kesella och smält smör. Blanda vetemjöl, bakpulver, rörsocker och vaniljsocker och vänd ner i äggsmeten. Pensla en plättlagg med smält smör.
  2. Häll i smet och stek tjocka plättar/pannkakor på båda sidor, ca 1 ½ minut per sida. Du kan också steka pannkakorna i vanlig stekpanna. Servera pannkakorna varma med färska bär och sirap.

Foto: Betina Hastoft

Annons