Amerikanska pannkakor med hallon och blåbär
05 jan, 2023
AvGitte Heidi Rasmussen
Riktiga amerikanska pannkakor ska vara fluffiga och serveras med fördel med både lönnsirap och färska bär.
Annons
Amerikanska pannkakor med hallon och blåbär
Lite surdeg i smeten ger extra smarriga pannkakor.
4 portioner
Annons
Du behöver:
3 1/3 dl (200 g) vetemjöl
2 msk strösocker
½ tsk salt
1 tsk vaniljsocker eller vaniljpasta
25 g smör
1 ägg
100 g surdeg
2 dl minimjölk
Smör till stekning
Till servering:
125 g blåbär
125 g hallon
4 msk lönnsirap
Gör så här:
- Blanda mjöl, socker, salt och vaniljsocker. Smält smöret och låt svalna. Dela ägget i gula och vita. Häll ner äggula, surdeg och mjölk i mjölblandningen. Vispa väl. Vispa ner smöret.
- Vispa äggvitan styv i en ren skål, vänd försiktigt ner i smeten. Stek pannkakorna i lite smör i en panna på medelvärme. Vänd när ytan bubblar upp och undersidan är ljusbrun.
- Servera pannkakorna ljumma med färska bär och lönnsirap.
Foto: Betina Hastoft
Annons