Ångad torsk med färsk pasta, tomat och kapris
07 jul, 2023
AvLouisa Lorang
Letar du efter en snabb middag som funkar vilken dag som helst? Perfekt – då är denna ångade torsk med färsk pasta, tomat och kapris för dig!
Annons
Ångad torsk med färsk pasta, tomat och kapris
Lättlagat och väldigt gott!
2 portioner
Annons
Du behöver:
250 g körsbärstomater
2 vitlöksklyftor
75 g urkärnade oliver
2 msk kapris
300 g torskfilé
1 dl vitt vin
2 msk olivolja
1 msk smör
Salt och peppar
Till servering:
250 g färsk pasta
2 msk olivolja
Salt och peppar
1 näve färsk oregano
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°. Skölj tomaterna och skär dem i halvor. Skala vitlöken och skiva den tunt. Lägg båda i en ugnsform tillsammans med oliver och kapris.
- Dela fisken i 2 bitar, lägg dem i formen och ringla över vin och olivolja. Lägg små klickar smör runt omkring och krydda med salt och peppar. Baka fisken mitt i ugnen i 12–15 minuter, tills den är precis genomkokt.
- Koka under tiden pastan al dente enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet men spara lite. Ta ut formen ur ugnen. Lyft upp fisken. Vänd försiktigt pastan och lite av kokvattnet i formen med tomater och smaka av med olivolja, salt och peppar.
- Servera pastan med tomatröran i djupa tallrikar. Toppa med fisken och oregano. Servera genast.
Foto: Columbus Leth
Annons