Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Anklevermousse på crostini med fikonkompott

06 okt, 2023
AvAnna Wendt
Recept på anklevermousse på crostini med fikonkompott
Lisa Björner
Inled minglet med lyxiga crostini toppade med anklevermousse och fikonkompott! Det här är en given succé!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Dryckesbitar #6 - Negroni sbagliato toppad med apelsinzestBrand logo
Dryckesbitar #6 - Negroni sbagliato toppad med apelsinzest

Anklevermousse på crostini med fikonkompott

Delikata små munsbitar.

Inled minglet med anklevermousse på crostini med fikonkompott
Lisa Björner

Ca 16 stycken

Annons

Du behöver:

1 liten burk anklevermousse, ca 95 g
16 crostini
Några blad färsk timjan
Nymald svartpeppar

Fikonkompott:

5 färska fikon
1 dl syltsocker
½ citron, skal och saft
½-1 msk rom (valfritt)

Gör så här:

  1. Fikonkompott: Skölj fikonen, skär bort den lilla torra pluppen och dela fikonen i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull med syltsocker, skal och saft av citron och ev rom. Koka upp och låt puttra i 15–20 minuter eller tills det tjocknat. Ta av kastrullen från plattan och mixa med stavmixer så att de grövsta bitarna finfördelas. Låt svalna.
  2. Bred anklevermousse på crostinin och lägg dem på ett serveringsfat. Toppa med en klick fikonkompott och avsluta med färsk timjan och peppar.

Foto: Lisa Björner

Annons