Anklevermousse på crostini med fikonkompott
06 okt, 2023
AvAnna Wendt
Inled minglet med lyxiga crostini toppade med anklevermousse och fikonkompott! Det här är en given succé!
Annons
Anklevermousse på crostini med fikonkompott
Delikata små munsbitar.
Ca 16 stycken
Annons
Du behöver:
1 liten burk anklevermousse, ca 95 g
16 crostini
Några blad färsk timjan
Nymald svartpeppar
Fikonkompott:
5 färska fikon
1 dl syltsocker
½ citron, skal och saft
½-1 msk rom (valfritt)
Gör så här:
- Fikonkompott: Skölj fikonen, skär bort den lilla torra pluppen och dela fikonen i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull med syltsocker, skal och saft av citron och ev rom. Koka upp och låt puttra i 15–20 minuter eller tills det tjocknat. Ta av kastrullen från plattan och mixa med stavmixer så att de grövsta bitarna finfördelas. Låt svalna.
- Bred anklevermousse på crostinin och lägg dem på ett serveringsfat. Toppa med en klick fikonkompott och avsluta med färsk timjan och peppar.
Foto: Lisa Björner
Annons