Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Antipasto med tomatsmör, fikon och fylld paprika

01 nov, 2022
AvCamilla Biesbjerg Markussen
AvLinn Grubbström
AvCarsten Kyster
Recept på antipasto med tomatsmör, fikon och fylld paprika
På en riktigt bra fest bjuds det alltid på nattamat – antipasto med tomatsmör, fikon och fylld paprika är perfekt att duka upp framåt småtimmarna.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Sabrera champagne – så gör duBrand logo
Sabrera champagne – så gör du

Antipasto med tomatsmör, fikon och fylld paprika

Efter tolvslaget behöver man fylla på med något gott. En charkbricka är perfekt vickning och lätt att förbereda.

Bjud på antipasto med tomatsmör, fikon och fylld paprika till nattamat

4 portioner

Annons

Du behöver:

2 surdegsbaguetter
200 g ibericoskinka
200 g tryffelsalami
100 g gröna oliver
4 färska fikon
75 g saltade pistaschnötter

Tomatsmör:

100 g soltorkade tomater i olja
4 stjälkar färsk timjan
1 vitlöksklyfta
200 g mjukt smör
Salt och peppar

Fylld paprika:

2 röda paprikor
250 g burrata
2 msk olivolja
Salt och peppar

Gör så här:

  1. Tomatsmör: Finhacka soltorkade tomater och timjanblad. Skala och pressa vitlöken. Blanda med smöret, smaka av med salt och peppar och ställ kallt.
  2. Fylld paprika: Sätt ugnen på 215°. Skölj och ansa paprikorna och dela dem på längden. Lägg med snittsidan upp på en plåt med bakplåtspapper och baka i ugnen ca 15 minuter, tills de börjar mörkna i kanterna.
  3. Ta ut paprikorna och fyll dem med burrataost. Ringla över olja, salta och peppra. Sätt tillbaka i ugnen cirka 5 minuter tills osten smält.
  4. Servering: Skiva och rosta brödet. Lägg upp tomatsmör, bröd, charkuterier och fylld paprika på en stor skärbräda. Fyll på med gröna oliver, färska fikon och pistaschnötter. Servera omedelbart.

Foto: Columbus Leth, Peter Kam

Annons