Ärtbiffar med zucchinipasta
05 jan, 2024
AvEva Boström
AvGitte Heidi Rasmussen
Låt det gröna ta plats på tallriken – ärtbiffar serveras här med zucchinipasta och en otroligt god fetaostsås.
Annons
Ärtbiffar med zucchinipasta
En rätt som är grön på alla sätt. Zucchinistrimlorna är ett kolhydratsnålt alternativ till pasta.
Annons
4 portioner
Du behöver:
400 g kokta kikärter
3 dl edamamebönor eller gröna ärter, frysta
1 ägg
2 msk potatismjöl
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk spiskummin
2 msk olja
2 zucchini
100 g grön pesto
Fetaostsås:
150 g fetaost
2 dl turkisk yoghurt, 10 %
Till servering:
Färsk bladspenat
Gör så här:
- Häll av vätskan från kikärterna. Mixa dem med bönorna. Blanda ner ägg, potatismjöl, vitlök, salt, peppar och spiskummin. Klicka ut 8 biffar i en stekpanna och stek i olja på medelstark värme tills de får fin färg.
- Blanda såsen. Svarva sedan zucchinin i en grönsakssvarv eller skär dem i smala bitar. Blanda rivet med pesto.
- Servera biffarna ihop med zucchinipasta, fetaostsås och färsk bladspenat.
Foto: Lisa Björner
Annons