Köttfärsbiffar med ugnsbakad vitkål
06 okt, 2023
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Lättlagade köttfärsbiffar gör sig otroligt bra med ugnsbakad vitkål. Spara receptet, det här är en blivande familjefavorit.
Annons
Köttfärsbiffar med ugnsbakad vitkål
Rätten kan lagas året runt. Vitkål kan bytas ut mot spetskål.
4 portioner
Annons
Du behöver:
500 g fläskfärs
1 dl grahamsmjöl
Salt och svartpeppar
1 msk olivolja till stekning
1 msk smör till stekning
Ugnsbakad vitkål:
1/2 vitkålshuvud
2 msk olivolja
Salt och svartpeppar
Till servering:
50 g sötmandlar
1/2 citron
1 handfull bladpersilja
25 g parmesan
Gör så här:
- Ugnsbakad vitkål: Sätt ugnen på 200°. Skölj vitkålen och skär den i grova strimlor. Blanda kålen med olja i en skål och krydda med salt och peppar. Fördela kålen på en plåt med bakplåtspapper och baka mitt i ugnen i ca 20 minuter tills den är mjuk och har fått krispiga kanter. Vänd runt i vitkålen under tiden.
- Köttfärsbiffar: Forma köttet till 4 biffar. Vänd dem i grahamsmjöl i en djup tallrik och krydda med salt och peppar. Stek i olja och smör i en varm stekpanna i 5–6 minuter på vardera sida tills de är genomstekta.
- Till servering: Rosta mandlarna lätt gyllene i en varm och torr stekpanna och hacka dem grovt. Riv citronen fint. Skölj och hacka persilja och riv parmesan. Servera den rostade vitkålen på ett fat och strö över mandlar, citronskal, persilja och parmesan. Servera biffarna med vitkålen.
Foto: Columbus Leth
Annons