Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Ärtsoppa med chili, ingefära och kokosmjölk

19 feb, 2018
AvRedaktionen
Ärtsoppa med chili, ingefära och kokosmjölk.
Frysta ärter är suveränt att göra en grön och kryddigt pigg soppa av. Häll upp i skålar och toppa med koriander och hackad grön chili.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 personer

Du behöver:

2 vitlöksklyftor

2 cm färsk ingefära

½ grön chili

olja, till stekning

75 g spenat

450 g gröna frysta ärter

7 dl färdigblandad grönsaksbuljong

400 g kokosmjölk

½ citron, saft

salt

färskmalen svartpeppar

Till servering:

1 näve koriander

½ grön chili

Gör så här:

Skala vitlöksklyftorna, hacka fint. Skala ingefära, hacka fint. Kärna ur chilin och finhacka. Fräs i gryta i olja i 2 minuter. Skölj spenaten och lägg i grytan tillsammans med ärter. Fräs runt och häll över buljong. Låt koka i 10 minuter.

Ta från värmen och mixa slät med stavmixer direkt i grytan. Ställ tillbaka på spisen och tillsätt kokosmjölk och låt bli varmt. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

Häll upp i skålar och toppa med koriander och hackad grön chili.

Ärtsoppa med chili, ingefära och kokosmjölk.
Ärtsoppa med chili, ingefära och kokosmjölk.

Av: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons