Ärtsoppa med chili, ingefära och kokosmjölk
19 feb, 2018
AvRedaktionen
Frysta ärter är suveränt att göra en grön och kryddigt pigg soppa av. Häll upp i skålar och toppa med koriander och hackad grön chili.
Annons
Ärtsoppa med chili, ingefära och kokosmjölk
Att ha frysta ärtor hemma är en riktig livboj i vardagen, med det kan du svänga ihop massa goda recept – som den här läckra ärtsoppan med chili, ingefära och kokosmjöl.
6 personer
Annons
Du behöver:
2 vitlöksklyftor
2 cm färsk ingefära
½ grön chili
Olja, till stekning
75 g spenat
450 g gröna frysta ärter
7 dl färdigblandad grönsaksbuljong
400 g kokosmjölk
½ citron, saft
Salt
Färskmalen svartpeppar
Till servering:
1 näve koriander
½ grön chili
Gör så här:
- Skala vitlöksklyftorna, hacka fint. Skala ingefära, hacka fint. Kärna ur chilin och finhacka. Fräs i gryta i olja i 2 minuter. Skölj spenaten och lägg i grytan tillsammans med ärter. Fräs runt och häll över buljong. Låt koka i 10 minuter.
- Ta från värmen och mixa slät med stavmixer direkt i grytan. Ställ tillbaka på spisen och tillsätt kokosmjölk och låt bli varmt. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
- Häll upp i skålar och toppa med koriander och hackad grön chili.
Av: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft
Annons