Ärtsoppa med chili, ingefära och kokosmjölk
6 personer
Du behöver:
2 vitlöksklyftor
2 cm färsk ingefära
½ grön chili
olja, till stekning
75 g spenat
450 g gröna frysta ärter
7 dl färdigblandad grönsaksbuljong
400 g kokosmjölk
½ citron, saft
salt
färskmalen svartpeppar
Till servering:
1 näve koriander
½ grön chili
Gör så här:
Skala vitlöksklyftorna, hacka fint. Skala ingefära, hacka fint. Kärna ur chilin och finhacka. Fräs i gryta i olja i 2 minuter. Skölj spenaten och lägg i grytan tillsammans med ärter. Fräs runt och häll över buljong. Låt koka i 10 minuter.
Ta från värmen och mixa slät med stavmixer direkt i grytan. Ställ tillbaka på spisen och tillsätt kokosmjölk och låt bli varmt. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Häll upp i skålar och toppa med koriander och hackad grön chili.
Av: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft