Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Ärtvåfflor med pesto och fetaost

25 jan, 2025
AvEva Boström
Recept på ärtvåfflor med pesto och fetaost
Lisa Björner
Grönt är skönt – och gott! Med gröna ärtor i smeten tar du dessa våfflor till nästa nivå, särskilt om de toppas med pesto, fetaostkräm och pinjenötter!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Lyxsmörgås med pepparot, lax och friterad kaprisBrand logo
Lyxsmörgås med pepparot, lax och friterad kapris

Ärtvåfflor med pesto och fetaost

Blanda gröna ärter i våffelsmeten. Servera med fetaostkräm, pesto, rucola och pinjenötter.

Så gör du ärtvåfflor med pesto och fetaost
Ärtvåfflor med pesto och fetaost Lisa Björner

8 stycken

Annons

Tid: 35 minuter

Du behöver:

Våfflor:

75 g smör
4 dl vetemjöl
2 krm salt
1 tsk bakpulver
4 dl mjölk
2 ägg
4 dl frysta och tinade gröna ärter

Topping:

100 g fetaost
3 dl gräddfil
4 msk pinjenötter
130 g grön pesto
65 g rucola

Gör så här:

  1. Smält smöret. Blanda mjöl, salt och bakpulver. Häll mjölken i kastrullen med smält smör så att det blir kallt. Blanda mjöl- och smörblandningen. Vispa smeten slät. Blanda i äggen.
  2. Lägg ärterna i smeten, mixa fint med en stavmixer.
  3. Mixa fetaost och gräddfil. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
  4. Pensla ett upphettat våffeljärn med lite smör till första våfflan och grädda. Lägg på topping och servera.

Foto: Lisa Björner

Annons