Ärtvåfflor med pesto och fetaost
25 jan, 2025
AvEva Boström
Grönt är skönt – och gott! Med gröna ärtor i smeten tar du dessa våfflor till nästa nivå, särskilt om de toppas med pesto, fetaostkräm och pinjenötter!
Annons
Ärtvåfflor med pesto och fetaost
Blanda gröna ärter i våffelsmeten. Servera med fetaostkräm, pesto, rucola och pinjenötter.
8 stycken
Annons
Tid: 35 minuter
Du behöver:
Våfflor:
75 g smör
4 dl vetemjöl
2 krm salt
1 tsk bakpulver
4 dl mjölk
2 ägg
4 dl frysta och tinade gröna ärter
Topping:
100 g fetaost
3 dl gräddfil
4 msk pinjenötter
130 g grön pesto
65 g rucola
Gör så här:
- Smält smöret. Blanda mjöl, salt och bakpulver. Häll mjölken i kastrullen med smält smör så att det blir kallt. Blanda mjöl- och smörblandningen. Vispa smeten slät. Blanda i äggen.
- Lägg ärterna i smeten, mixa fint med en stavmixer.
- Mixa fetaost och gräddfil. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
- Pensla ett upphettat våffeljärn med lite smör till första våfflan och grädda. Lägg på topping och servera.
Foto: Lisa Björner
Annons