Grillad flankstek med kryddolja
26 maj, 2023
AvLouisa Lorang
Låt den fina flanksteken få skina genom att krydda med bara salt och peppar, smakerna lyfts fram tack vare kryddoljan.
Annons
Grillad flankstek med kryddolja
Köttet kryddas bara med salt och peppar. Det räcker när man har den smakrika oljan.
6 portioner
Annons
Du behöver:
1 kg flankstek
2 msk olivolja
Salt och peppar
Kryddolja:
1 vitlöksklyfta
1 röd chili
1 liten näve färsk oregano
1 citron
1 dl olivolja
Salt och peppar
Till servering:
2 nävar färsk oregano
1 citron
Gör så här:
- Gnid köttet med olja och grilla på hög värme, eller stek i grillpanna, i 5–7 minuter per sida. Salta och peppra rejält. Låt vila i 10–15minuter innan du skär det i tunna skivor.
- Kryddolja: Skala och finhacka vitlöksklyftan. Skölj och skiva chilin fint. Skölj citronen och finriv den tills du har ca 1 tsk. Rör ihop citronskal, oregano, chili och vitlök med olivolja i en skål. Salta och peppra.
- Skär köttet i tunna skivor, tvärs över köttfibrerna. Lägg upp på ett fat och ringla kryddolja över. Blir det olja över kan du servera den på sidan. Skölj och plocka oreganon. Skölj och skiva citronen. Garnera köttet med oregano och citronskivor och servera genast.
Foto: Rikke Westesen
Annons