Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Asiatisk lax med pak-choi och wasabimajo

05 jan, 2023
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på asiatisk lax med pak-choi och wasabimajo
Gör dig en härlig bowl med ris, asiatisk lax, pak-choi och wasabimajo med en näve cashew på toppen. Oförskämt gott!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Strösslig godisskål i chokladBrand logo
Strösslig godisskål i choklad

Asiatisk lax med pak-choi och wasabimajo

Laxen får underbar smak av en marinad med limesaft, ingefära och lite chili.

Underbart god asiatisk lax med pak-choi och wasabimajo

4 portioner

Annons

Du behöver:

600 g färsk laxsida eller 4 laxfiléer
2 cm ingefära
1 lime
2 msk sesamolja
1 msk flytande honung
1 tsk chilisås, gärna sambal oelek
1 tsk salt wasabimajo
1 dl majonnäs
2 tsk wasabipasta
½ lime
Salt och nymalen svartpeppar

Garnering:

30 g rostade cashewnötter

Till servering:

3 dl jasminris
4 pak-choi
1 msk olivolja till stekning
Salt

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200°. Lägg laxen på bakplåtspapper i ett ugnsfat. Skala och riv ingefäran fint. Dela limen och pressa ner saften i en skål. Rör ihop ingefära. limesaft, sesamolja, honung, chilisås och salt och fördela marinaden över laxen. Baka laxen i ugnen i 20–25 minuter, tills nära på genombakad.
  2. Wasabimajo: Blanda majonnäs, wasabi och limesaft i en skål. Smaka av med salt och peppar. Låt stå i kylen fram till servering.
  3. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Dela pak-choierna och skölj dem ordentligt. Stek pak-choi i olja på hög värme i ett par minuter, tills bladen blir mörkgröna och blanka. Krydda med salt.
  4. Servera laxen med jasminris, wasabimajo och pak-choi. Strö grovt hackade, rostade cashewnötter över rätten och servera genast.

Foto: Columbus Leth, Lisa Björner

Annons