Frasiga belgiska våfflor med avokado och lax
01 nov, 2022
AvLinn Grubbström
Lyxa till det på helgen med frasiga belgiska våfflor som toppas med kallrökt lax, avokado och keso.
Annons
Frasiga belgiska våfflor med avokado och lax
Den här våfflan passar lika bra till frukost som till en lyxig brunch.
8 stycken
Annons
Du behöver:
75 g (1 ½ dl) rågmjöl
30 g (½ dl) vetemjöl
35 g (1 dl) havregryn
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
3 dl mjölk
3 ägg
100 g smör
Topping:
2 avokador
1 knippe gräslök
2 dl keso
150 g kallrökt lax
Salt och peppar
Gör så här:
- Blanda båda typerna av mjöl, havregryn, bakpulver och salt i en skål. Tillsätt mjölken och vispa ihop smeten med en visp. Tillsätt äggen och vispa ihop smeten. Smält smöret i en kastrull och häll ner nästan allt smör i smeten.
- Använd resten av det smälta smöret för att pensla våffeljärnet med det, och grädda våfflorna gyllene i det.
- Topping: Skär avokadon i tunna skivor. Finhacka gräslöken. Servera de nygräddade våfflorna med avokado, keso och lax. Strö gräslök, salt och peppar ovanpå.
Foto: Peter Kam
Annons