Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Asiatisk spaghetti med köttfärssås

06 sep, 2022
AvJennie Walldén
Recept på asiatisk spaghetti med köttfärssås
Jennie Walldéns asiatiska flirt med svenska folkets absoluta favoriträtt; spaghetti med köttfärsås. Fråga inte, laga bara!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällenBrand logo
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

Asiatisk spaghetti med köttfärssås

Ostronsåsen kan ersättas med teriyakisås om du lagar vegetariskt.

Bjud på asiatisk spaghetti med köttfärssås

4 portioner

Annons

Du behöver:

300 g breda ris- eller glasnudlar
300 g bland- eller vegofärs
2 msk + 1 msk japansk soja
2 tsk + 2 tsk sesamolja
1 tsk svart ris- eller balsamvinäger
1 tsk strösocker
1 vitlöksklyfta, riven
1 gul lök, i klyftor
10 cm purjolök, i tunna skivor
3 msk ostronsås
1 msk kinesisk soja
Svartpeppar
Neutral olja

Till servering:

Lite färsk koriander

Gör så här:

  1. Koka nudlarna 1 minut kortare än anvisningarna på förpackningen. Skölj med iskallt vatten och låt rinna av. Ställ åt sidan.
  2. Blanda 2 msk soja, 2 tsk sesamolja, vinäger, strösocker samt riven vitlök. Peppra. Lägg i färsen och blanda runt.
  3. Hetta upp en panna och stek löken lite mjuk. Lägg i purjo (spara lite till topping) och stek på hög värme i några minuter. Lägg i färs, låt fräsa i någon minut, rör om och stek tills färsen är genomstekt. Peppra.
  4. Vänd ner nudlarna och häll på ostronsås, 1 msk japansk soja, 1 msk kinesisk soja samt 2 tsk sesamolja. Stek i några minuter under omrörning. Toppa med resterande tunt skivad purjo och eventuellt koriander. Servera genast!

Foto: Petter Bäcklund

Annons