Asiatisk spaghetti med köttfärssås
06 sep, 2022
AvJennie Walldén
Jennie Walldéns asiatiska flirt med svenska folkets absoluta favoriträtt; spaghetti med köttfärsås. Fråga inte, laga bara!
Annons
Asiatisk spaghetti med köttfärssås
Ostronsåsen kan ersättas med teriyakisås om du lagar vegetariskt.
4 portioner
Annons
Du behöver:
300 g breda ris- eller glasnudlar
300 g bland- eller vegofärs
2 msk + 1 msk japansk soja
2 tsk + 2 tsk sesamolja
1 tsk svart ris- eller balsamvinäger
1 tsk strösocker
1 vitlöksklyfta, riven
1 gul lök, i klyftor
10 cm purjolök, i tunna skivor
3 msk ostronsås
1 msk kinesisk soja
Svartpeppar
Neutral olja
Till servering:
Lite färsk koriander
Gör så här:
- Koka nudlarna 1 minut kortare än anvisningarna på förpackningen. Skölj med iskallt vatten och låt rinna av. Ställ åt sidan.
- Blanda 2 msk soja, 2 tsk sesamolja, vinäger, strösocker samt riven vitlök. Peppra. Lägg i färsen och blanda runt.
- Hetta upp en panna och stek löken lite mjuk. Lägg i purjo (spara lite till topping) och stek på hög värme i några minuter. Lägg i färs, låt fräsa i någon minut, rör om och stek tills färsen är genomstekt. Peppra.
- Vänd ner nudlarna och häll på ostronsås, 1 msk japansk soja, 1 msk kinesisk soja samt 2 tsk sesamolja. Stek i några minuter under omrörning. Toppa med resterande tunt skivad purjo och eventuellt koriander. Servera genast!
Foto: Petter Bäcklund
Annons