Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Aubergineburgare med grillost och basilikamajonnäs

24 maj, 2024
AvTimm Vladimir
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på aubergineburgare med grillost och basilikamajonnäs
Columbus Leth
Den här vegetariska aubergineburgaren är riktigt matig och god, serveras med grillost och otroligt god basilikamajonnäs!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #1 - Grand aioliBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #1 - Grand aioli

Aubergineburgare med grillost och basilikamajonnäs

Grilla eller stek auberginen och osten, det går lika bra vilket som.

Maxad aubergineburgare med grillost och basilikamajonnäs
Columbus Leth
Annons

4 portioner

Du behöver:

1 stor aubergine
1 tsk salt
3 msk olivolja till stekning
200 g grillost el halloumi
1 rödlök

Basilikamajonnäs:

1 kruka färsk basilika
½ ekologisk citron
100 g majonnäs
Salt

Till servering:

4 hamburgerbröd
1 påse mâchesallad, 65 g
4 msk röd pesto el ajvar relish

Gör så här:

  1. Skölj auberginen och skär i 1 cm tjocka skivor. Salta skivorna och låt dra i en skål ca 30 minuter.
  2. Pressa ur vätskan och torka av skivorna. Stek dem gyllene i rikligt med olja, 3 minuter per sida. Ta upp ur pannan. Skär osten i 8 skivor. Stek dem tills de får fin färg. Skiva löken.
  3. Basilikamajonnäs: Finhacka basilikabladen, lägg undan lite till dekoration. Finriv skalet från citronen. Blanda basilika, citronskal och majonnäs i en skål. Smaka av med lite pressad citron och salt.
  4. Värm hamburgerbröden. Skölj salladen. Bred majonnäsen på bröden. Toppa med sallad, aubergine, grillost, rödlök, pesto eller ajvar relish och ett par basilikablad.

Foto: Columbus Leth

Annons