Aubergineburgare med grillost och basilikamajonnäs
24 maj, 2024
AvTimm Vladimir
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Den här vegetariska aubergineburgaren är riktigt matig och god, serveras med grillost och otroligt god basilikamajonnäs!
Annons
Aubergineburgare med grillost och basilikamajonnäs
Grilla eller stek auberginen och osten, det går lika bra vilket som.
Annons
4 portioner
Du behöver:
1 stor aubergine
1 tsk salt
3 msk olivolja till stekning
200 g grillost el halloumi
1 rödlök
Basilikamajonnäs:
1 kruka färsk basilika
½ ekologisk citron
100 g majonnäs
Salt
Till servering:
4 hamburgerbröd
1 påse mâchesallad, 65 g
4 msk röd pesto el ajvar relish
Gör så här:
- Skölj auberginen och skär i 1 cm tjocka skivor. Salta skivorna och låt dra i en skål ca 30 minuter.
- Pressa ur vätskan och torka av skivorna. Stek dem gyllene i rikligt med olja, 3 minuter per sida. Ta upp ur pannan. Skär osten i 8 skivor. Stek dem tills de får fin färg. Skiva löken.
- Basilikamajonnäs: Finhacka basilikabladen, lägg undan lite till dekoration. Finriv skalet från citronen. Blanda basilika, citronskal och majonnäs i en skål. Smaka av med lite pressad citron och salt.
- Värm hamburgerbröden. Skölj salladen. Bred majonnäsen på bröden. Toppa med sallad, aubergine, grillost, rödlök, pesto eller ajvar relish och ett par basilikablad.
Foto: Columbus Leth
Annons