Avokadokräm med rom och dill
23 feb, 2024
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Det kanske låter som en lite otippad kombo men mötet av len avokadokräm, rom och rödlök är magisk!
Annons
Avokadokräm med rom och dill
Krämigt mjuk och len avokadokräm. Rom, dill och rödlök blir en utmärkt knaprig topping.
Annons
4 portioner
Du behöver:
2 mogna avokador
2 msk crème fraiche
1 msk citronsaft
1 msk kallt vatten
Salt och peppar
Till servering:
100 g valfri rom
Salt och peppar
½ rödlök
½ kruka färsk dill
1 tråg smörgåskrasse
4 skivor surdegsbröd
Gör så här:
- Dela avokadorna, ta ut kärnan och gröp ur köttet. Mixa avokado, crème fraiche, citronsaft och vatten i blender till en jämn kräm och smaka av med salt, peppar och ev mer citron.
- Skala och finhacka rödlöken. Skölj och hacka dillen. Lägg upp avokadokrämen i fyra portionsskålar. Fördela rom och rödlök ovanpå, peppra och toppa med dill och klippt krasse. Servera med surdegsbröd.
Foto: Stine Christianssen
Annons