Bakad butternutpumpa med fetaostkräm
06 sep, 2022
AvDiana Dontsova
Bakad butternutpumpa med fetaostkräm är en rätt som är mättande nog att ätas som den är eller serveras som tillbehör.
Annons
Bakad butternutpumpa med fetaostkräm
Servera som ensamrätt för två eller tillbehör till flera.
2 portioner
Annons
Du behöver:
1 butternutpumpa, mellanstor
2 msk olivoljasalt fetaostkräm
200 g fetaost
2 dl turkisk yoghurt
Salt och svartpeppar
Ev mjölk
Topping:
2 dl kokt matvete
2 dl kokta belugalinser
Rucola
Grön chili
Persilja
Gör så här:
- Värm ugnen till 200°. Dela pumpan och ta bort kärnorna. Lägg pumpan på en bakplåtspappersklädd plåt och snitta ett rutmönster på snittytan med en vass kniv. Ringla över olivolja och salta. Ställ in i den varma ugnen och baka i ca 45 minuter eller tills pumpan är mjuk rakt igenom. Blanda alla ingredienser till fetaostkrämen i en skål. Kör med stavmixer till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar, späd ev med lite mjölk för en lösare konsistens. Koka matvete och linser enligt förpackningarnas anvisningar.
- Lägg över de bakade pumpahalvorna på ett stort fat. Toppa med linser och matvete. Avsluta med lite av fetaostkrämen, rucola, skivad chili och persilja. Servera resten av fetaostkrämen i en skål bredvid.
Recept och foto: Diana Dontsova
Annons