Bakad cheesecake med bär
06 sep, 2022
AvLouisa Lorang
Lyxig, bakad cheesecake med blandade bär på en klassisk digestivebotten? Ja tack!
Annons
Bakad cheesecake med bär
Mäktig och lyxigt god!
8 portioner
Annons
Du behöver:
200 g digestivekex
50 g mandlar
1 msk socker
150 g smör
Fyllning:
1 vaniljstång
400 g naturell färskost
2 dl gräddfil
1 ½ dl socker
3 ägg
2 msk rivet citronskal
200 g hallon, blåbär, björnbär
1 dl socker
Gör så här:
- Mixa kex och mandel fint i en mixer, och blanda med socker i en skål. Smält smöret och vänd ner i kexblandningen. Tryck ut kexblandningen i botten av en springform på cirka 24 cm i diameter och ställ kallt medan du gör fyllningen.
- Fyllning: Sätt ugnen på 175° varmluft. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda vanilj med färskost, gräddfil och 1 ½ dl socker i en skål och vispa ihop det med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa ordentligt efter varje ägg. Vänd ner finrivet citronskal och häll det i springformen.
- Skölj och torka bären och blanda dem försiktigt med det sista sockret (1 dl). Lägg försiktigt bären ovanpå kakan.
- Grädda kakan i cirka 1 timme och 15 minuter (tills den stelnat). Ta ut ur ugnen och låt svalna något, placera sedan kakan i kylen i cirka 6 timmar, gärna över natten.
Foto: Columbus Leth
Annons