Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Bakad fetaost- och tomatdipp

05 jan, 2024
AvLuisa Lorang
Recept på bakad fetaost- och tomatdipp
Rikke Westesen
Förutom att den här bakade fetaost- och tomatdippen sköter sig själv i ugnen så passar den till allt – doppa bröd, servera som tillbehör eller ät med pasta!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood: VodkapastaBrand logo
Middag hos Wood: Vodkapasta

Bakad fetaost- och tomatdipp

Denna grekiska skönhet har allt: den är salt, fet och full av umami. Kom ihåg att välja en mjuk fetaost och njut av dippen medan den fortfarande är varm.

Den här bakade fetaost- och tomatdippen sköter sig själv i ugnen
Fotograf RIkke Westesen Rikke Westesen
Annons

4 portioner

Du behöver:

350 g körsbärstomater
2 vitlöksklyftor
250 g fetaost
Torkade chiliflakes
1 tsk torkad oregano
3 msk olivolja
Salt och peppar

Till servering:

1 näve färsk basilika
Bröd

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 220°, varmluft. Skölj och halvera tomaterna. Skala och skiva vitlöken tunt. Fördela vitlök, tomater och fetaost i en ugnsform. Strö över chiliflakes och oregano. Ringla över olivolja och smaka av med salt och peppar. Grädda mitt i ugnen i 15–18 minuter, tills osten bubblar och tomaterna är lite mjuka.
  2. Skölj och plocka basilikablad. Rör ihop tomat- och fetablandningen i formen och toppa med basilika. Servera genast med gott bröd. Om du vill att dippen ska bli mustigare kan du lägga till lite tomatpuré innan du gräddar den.

Foto: Rikke Westesen

Annons