Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Små bánh mì med karré och rotfrukter

14 jan, 2025
AvLouisa Lorang
Recept på små bánh mì med karré och rotfrukter
Foto Lene Samsø
Bánh mì är Vietnams mesta och bästa street food – här i miniformat med kryddad fläskkarré, rotfrukter och färska örter.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Ännu bättre med Markiz #5 - Lyxiga nudlarBrand logo
Ännu bättre med Markiz #5 - Lyxiga nudlar

Små bánh mì med karré och rotfrukter

Små baguettemackor med smakfull fyllning.

Små bánh mì med kryddig fläskkarré och rotfrukter
Foto Lene Samsø
Annons

8 portioner

Tid: 25 minuter

Du behöver:

1 baguette
3 persiljerötter
1 purjolök
1 grön chilifrukt
2 nävar färsk koriander
2 nävar färsk mynta
Lite majonnäs

Kryddad fläskkarré:

3 karrékoteletter
2 tsk five spice-krydda
Smakneutral olja till stekning
4 msk hoisinsås
Salt

Limedressing:

1 färsk röd chilifrukt
4 msk pressad limesaft
3 msk fisksås
2 tsk strösocker

Gör så här:

  1. Fläskkarré: Skär kotletterna i strimlor och vänd dem i five spice-krydda Stek i lite olja tills köttet är gyllene och genomstekt. Häll i hoisinsås och låt köttet steka kort tills det är glaserat. Salta.
  2. Limedressing: Blanda ­finhackad chili med limesaft, fisksås och socker.
  3. Sätt ugnen på 200° och värm baguetten i cirka 5 minuter. Skala persiljerötterna och ansa purjolöken. Finstrimla båda, gärna med juliennejärn. Finhacka chilin, plocka örterna.
  4. Skär baguetten i 8 bitar och dela dem nästan helt igenom. Bred på majonnäs och fyll bröden med kryddad karré. Fördela persiljerötter och purjo ovanpå köttet. Droppa över limedressingen. Toppa med koriander, mynta och chili. Servera med resten av limedressingen vid sidan om.

Foto: Lene Samsø

Annons