Små bánh mì med karré och rotfrukter
14 jan, 2025
AvLouisa Lorang
Bánh mì är Vietnams mesta och bästa street food – här i miniformat med kryddad fläskkarré, rotfrukter och färska örter.
Annons
Små bánh mì med karré och rotfrukter
Små baguettemackor med smakfull fyllning.
Annons
8 portioner
Tid: 25 minuter
Du behöver:
1 baguette
3 persiljerötter
1 purjolök
1 grön chilifrukt
2 nävar färsk koriander
2 nävar färsk mynta
Lite majonnäs
Kryddad fläskkarré:
3 karrékoteletter
2 tsk five spice-krydda
Smakneutral olja till stekning
4 msk hoisinsås
Salt
Limedressing:
1 färsk röd chilifrukt
4 msk pressad limesaft
3 msk fisksås
2 tsk strösocker
Gör så här:
- Fläskkarré: Skär kotletterna i strimlor och vänd dem i five spice-krydda Stek i lite olja tills köttet är gyllene och genomstekt. Häll i hoisinsås och låt köttet steka kort tills det är glaserat. Salta.
- Limedressing: Blanda finhackad chili med limesaft, fisksås och socker.
- Sätt ugnen på 200° och värm baguetten i cirka 5 minuter. Skala persiljerötterna och ansa purjolöken. Finstrimla båda, gärna med juliennejärn. Finhacka chilin, plocka örterna.
- Skär baguetten i 8 bitar och dela dem nästan helt igenom. Bred på majonnäs och fyll bröden med kryddad karré. Fördela persiljerötter och purjo ovanpå köttet. Droppa över limedressingen. Toppa med koriander, mynta och chili. Servera med resten av limedressingen vid sidan om.
Foto: Lene Samsø
Annons