Barbecuekyckling och somrig sallad med jordgubbar
12 apr, 2024
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Den kryddiga barbecuekycklingen gör sig otroligt bra med en mild somrig sallad med både jordgubbar och pinjenötter.
Annons
Barbecuekyckling med somrig sallad
Jordgubbar och glass i all ära, men jordgubbar skäms verkligen inte för sig i en sallad heller.
Annons
4 portioner
Du behöver:
4 kycklingbröstfiléer, ca 700 g
2 dl barbecuesås
1 ½ msk olivolja till stekning
Salt och nymald svartpeppar
Somrig sallad:
2 huvuden hjärtsallad
250 g jordgubbar
½ gurka
30 g pinjenötter
150 g gröna ärter
3 msk olivolja
2 msk äppelcidervinäger
2 tsk flytande honung
Salt och nymald svartpeppar
Till servering:
Fullkornsbaguette
Gör så här:
- Dela kycklingfiléerna i två tunnare skivor och banka ut dem lite till. Pensla med lite av barbecuesåsen på båda sidor. Spara resten av såsen. Låt dra ca 15 minuter. Stek kycklingfiléerna i olja ca 4–5 minuter per sida, tills de är genomstekta. Pensla med resten av barbecue-såsen. Salta och peppra.
- Plocka isär salladen i grova bitar. Skölj, ansa och halvera jordgubbarna. Halvera och skiva gurkan. Rosta pinjenötterna i en torr panna. Blanda sallad, jordgubbar, gurka och ärter i en stor skål. Rör ihop olja, vinäger, honung, salt och peppar och vänd ihop med salladen. Toppa med pinjenötterna. Servera kycklingen med salladen och grovt bröd.
Foto: Stine Christiansen
Annons