Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Barbecue­kyckling och somrig sallad med jordgubbar

12 apr, 2024
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på barbecuekyckling och somrig sallad med jordgubbar
Stine Christiansen
Den kryddiga barbecuekycklingen gör sig otroligt bra med en mild somrig sallad med både jordgubbar och pinjenötter.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Ännu bättre med Markiz #3 - Pannkakor med tonfiskröraBrand logo
Ännu bättre med Markiz #3 - Pannkakor med tonfiskröra

Barbecue­kyckling med somrig sallad

Jordgubbar och glass i all ära, men jordgubbar skäms verkligen inte för sig i en sallad heller.

Annons

4 portioner

Du behöver:

4 kycklingbröstfiléer, ca 700 g
2 dl barbecuesås
1 ½ msk olivolja till stekning
Salt och nymald svartpeppar

Somrig sallad:

2 huvuden hjärtsallad
250 g jordgubbar
½ gurka
30 g pinjenötter
150 g gröna ärter
3 msk olivolja
2 msk äppelcidervinäger
2 tsk flytande honung
Salt och nymald svartpeppar

Till servering:

Fullkornsbaguette

Gör så här:

  1. Dela kycklingfiléerna i två tunnare skivor och banka ut dem lite till. Pensla med lite av barbecuesåsen på båda sidor. Spara resten av såsen. Låt dra ca 15 minuter. Stek kyckling­filéerna i olja ca 4–5 minuter per sida, tills de är genomstekta. Pensla med resten av barbecue-­såsen. Salta och peppra.
  2. Plocka isär salladen i grova bitar. Skölj, ansa och halvera jordgubbarna. Halvera och skiva gurkan. Rosta pinjenötterna i en torr panna. Blanda sallad, jordgubbar, gurka och ärter i en stor skål. Rör ihop olja, vinäger, honung, salt och peppar och vänd ihop med salladen. Toppa med pinje­nötterna. Servera kycklingen med salladen och grovt bröd.

Foto: Stine Christiansen

Annons