Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Bästa banankakan

24 feb, 2023
AvMonelle Godaert Bernardini
Recept på bästa banankakan
CONSTANTINI DELPHINE
Den bästa banankakan får sin goda smak av farinsocker, passar så bra till bananerna!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du en siffertårta till födelsedagskalasetBrand logo
Så gör du en siffertårta till födelsedagskalaset

Bästa banankakan

Farinsocker ger en mustig och lite kryddig smak som är perfekt till bananerna.

Så bakar du den bästa banankakan
CONSTANTINI DELPHINE

6 bitar

Annons

Du behöver:

3 bananer (1 till dekoration)
80 g smör, rumsvarmt
90 g farinsocker (drygt 1 dl)
2 ägg
180 g vetemjöl (3 dl)
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljextrakt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180° och smörj och mjöla en brödform, ca 1 liter. Mosa 2 mogna bananer i en bunke. Tillsätt smöret och sockret och vispa med elvisp.
  2. Vispa först ner äggen och sedan mjöl, bakpulver och vaniljextrakt till en jämn smet. Häll smeten i formen. Dela den tredje bananen på längden och lägg bitarna diagonalt över kakan. Strö över lite farinsocker och grädda kakan i 30 minuter.

Foto: Delphine Constantini

Annons