Bästa banankakan
24 feb, 2023
AvMonelle Godaert Bernardini
Den bästa banankakan får sin goda smak av farinsocker, passar så bra till bananerna!
Annons
Bästa banankakan
Farinsocker ger en mustig och lite kryddig smak som är perfekt till bananerna.
6 bitar
Annons
Du behöver:
3 bananer (1 till dekoration)
80 g smör, rumsvarmt
90 g farinsocker (drygt 1 dl)
2 ägg
180 g vetemjöl (3 dl)
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljextrakt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180° och smörj och mjöla en brödform, ca 1 liter. Mosa 2 mogna bananer i en bunke. Tillsätt smöret och sockret och vispa med elvisp.
- Vispa först ner äggen och sedan mjöl, bakpulver och vaniljextrakt till en jämn smet. Häll smeten i formen. Dela den tredje bananen på längden och lägg bitarna diagonalt över kakan. Strö över lite farinsocker och grädda kakan i 30 minuter.
Foto: Delphine Constantini
Annons