Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Toast med grillad sparris, avokadomash och mozzarella

12 jul, 2022
AvLuisa Lorang
Recept på toast med grillad sparris, avokadomash och mozzarella
Denna toast med grillad sparris, avokadomash och mozzarella är ett måste till långfrukosten eller brunchen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
4 tips för en lyxig brunch hemmaBrand logo
4 tips för en lyxig brunch hemma

Toast med grillad sparris, avokadomash och mozzarella

Krämig mozzarella och krispig sparris på bädd av mjuk avokado och frasigt bröd – hallelujah!

Lyxa till det med en toast med grillad sparris, avokadomash och mozzarella

4 portioner

Annons

Du behöver:

4 skivor bröd (gärna surdeg)
1 msk olivolja, till grillen
1 vitlöksklyfta
500 g grön sparris
Salt
Dukkah
1 msk sesamfrön
1 tsk fänkålsfrön
2 msk skalade pistagenötter
1 tsk chiliflakes
2 tsk flingsalt

Avokadomash:

4 avokado
2 msk citronjuice

Till servering:

250 g buffelmozzarella

Gör så här:

  1. Ringla lite olja över brödskivorna och grilla på hög värme i några minuter totalt. Gnid in brödet med den skalade/delade vitlöken.
  2. Knäck den nedre, träiga änden av sparrisen och släng (eller spara och använd mixad i exempelvis en soppa). Pensla sparrisen med olja och grilla på hög värme några minuter. Salta.
  3. Rosta sesamfrön och fänkålsfrön i en torr, varm panna i 1–2 minuter. Låt svalna något och krossa dem grovt i en mortel. Blanda sesam, fänkål, grovt hackade pistagenötter, chili och salt i en skål.
  4. Skala avokadon och skrapa ur köttet med en sked. Mosa grovt med en gaffel och droppa över lite citronsaft.
  5. Bred avokadomash på brödet, toppa med sparris och mozzarellaskivor och strö över lite dukkah. Servera.

Foto: Columbus Leth

Annons