Biff Rydberg med senapsgrädde
05 jan, 2023
AvCatarina König
Biff Rydberg är den lyxiga varianten av en pytt i panna med finare kött och oförskämt god senapsgrädde.
Annons
Biff Rydberg med senapsgrädde
En lyxig pytt i panna som alltid imponerar.
4 portioner
Annons
Du behöver:
1 kg fast potatis
2 stora gula lökar eller 3 mindre
600 g oxfilé
25 – 50 g smör, till stekning
1 nypa strösocker
2 msk olivolja eller annan neutral olja
Nymalen svartpeppar
Nymalen vitpeppar
Flingsalt
Senapsgrädde:
2 dl vispgrädde
2 – 3 msk dijonsenap
½ – 1 tsk flytande honung
1 nypa salttopping
½ dl finhackad persilja
1 bit färsk pepparrot
Gör så här:
- Värm ugnen till 180 – 200° varmluft. Skala och skär potatisen i cm-stora tärningar. Lägg i en bunke med kallt vatten i ca 20 minuter så stärkelsen får dra ut.
- Skala och finhacka löken. Skär oxfilén i ca 2x2 cm stora tärningar, salta och peppra lite lätt.
- Sila av potatisen, torka med hushållspapper och lägg i en ugnsform. Ringla över olivolja, blanda runt och sätt in i ugnen. Rosta i ca 30 minuter, vänd runt pottisen då och då.
- Fräs löken i en rejäl klick smör tills den blir gyllene, mjuk och glansig, den får inte brännas. Tillsätt gärna en nypa socker som ger karamelliseringen extra sötma.
- Hetta upp en panna med smör och bryn köttet hastigt, i omgångar. Salta och peppra med nymalen svartpeppar och nymalen vitpeppar.
- Vispa samman grädde, dijonsenap och honung till en fluffig sås. Servera kött, potatis och lök med en rejäl klick senapsgrädde. Toppa med finhackad persilja och riven pepparrot.
Annons