Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Biff Rydberg med senapsgrädde

05 jan, 2023
AvCatarina König
Recept på biff Rydberg med senapsgrädde
Biff Rydberg är den lyxiga varianten av en pytt i panna med finare kött och oförskämt god senapsgrädde.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood: Sotad broccoli med färskostBrand logo
Middag hos Wood: Sotad broccoli med färskost

Biff Rydberg med senapsgrädde

En lyxig pytt i panna som alltid imponerar.

Biff Rydberg med senapsgrädde enligt Catarina König

4 portioner

Annons

Du behöver:

1 kg fast potatis
2 stora gula lökar eller 3 mindre
600 g oxfilé
25 – 50 g smör, till stekning
1 nypa strösocker
2 msk olivolja eller annan neutral olja
Nymalen svartpeppar
Nymalen vitpeppar
Flingsalt

Senapsgrädde:

2 dl vispgrädde
2 – 3 msk dijonsenap
½ – 1 tsk flytande honung
1 nypa salttopping
½ dl finhackad persilja
1 bit färsk pepparrot

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 180 – 200° varmluft. Skala och skär potatisen i cm-stora tärningar. Lägg i en bunke med kallt vatten i ca 20 minuter så stärkelsen får dra ut.
  2. Skala och finhacka löken. Skär oxfilén i ca 2x2 cm stora tärningar, salta och peppra lite lätt.
  3. Sila av potatisen, torka med hushållspapper och lägg i en ugnsform. Ringla över olivolja, blanda runt och sätt in i ugnen. Rosta i ca 30 minuter, vänd runt pottisen då och då.
  4. Fräs löken i en rejäl klick smör tills den blir gyllene, mjuk och glansig, den får inte brännas. Tillsätt gärna en nypa socker som ger karamelliseringen extra sötma.
  5. Hetta upp en panna med smör och bryn köttet hastigt, i omgångar. Salta och peppra med nymalen svartpeppar och nymalen vitpeppar.
  6. Vispa samman grädde, dijonsenap och honung till en fluffig sås. Servera kött, potatis och lök med en rejäl klick senapsgrädde. Toppa med finhackad persilja och riven pepparrot.
Annons