Färsbiffar med örtsmör och citronpotatissallad
06 sep, 2022
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Färsbiffar är enkel vardagsmat, det är citronpotatissalladen som förlänger känslan av sommar!
Annons
Färsbiffar med örtsmör och citronpotatissallad
Fräsch potatissallad med smak av citron blir ett perfekt komplement till stekta färsbiffar.
4 portioner
Annons
Du behöver:
600 g nötfärs
Salt och nymald svartpeppar
Citrondressing:
4 msk citronjuice
2 tsk flytande honung
3 msk olivolja
Salt och nymald svartpeppar
Potatissallad:
800 g potatis
1 zucchini
Salt och nymald svartpeppar
50 g blandad grönsallat
30 g pinjenötter
30 g parmesan
Örtsmör:
125 g mjukt smör
5 kvistar basilika/persilja
5 kvistar citronmeliss
½ tsk flingsalt
Gör så här:
- Citrondressing: Blanda citronsaft, honung och olja i en stor skål och smaka av med salt och peppar. Låt dra i rumsvärme.
- Potatissallad: Skala potatisen och koka den mjuk i cirka 15 minuter i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt svalna. Skölj zucchinin, skär i små tärningar och stek gyllene i olja. Salta, peppra och ta från värmen.
- Skölj och torka salladen. Rosta pinjenötterna lätt gyllene i en torr stekpanna. Dela den avsvalnade potatisen på mitten och blanda med citrondressing, zucchini och sallat. Toppa med pinjenötter och hyvlad parmesan.
- Örtsmör: Rör ihop smör med hackade örter och flingsalt. Lägg smöret på bakplåtspapper, rulla till en korv och lägg i frysen i 15 minuter för fina skivor.
- Färsbiffar: Forma färsen till 4 biffar. Stek i olja cirka 5 minuter på varje sida. Krydda biffarna väl med salt och peppar, och servera dem med örtsmör och potatissallad.
Foto: Columbus Leth
Annons