Biffwok med sesam och broccoli
05 jan, 2023
AvEmma Martiny
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Biffwok med sesam, broccoli och edamamebönor är en snabb middag med mycket smak!
Annons
Biffwok med sesam och broccoli
En snabblagad middag med mycket smak.
4 portioner
Annons
Du behöver:
400 g fullkornsnudlar
500 g flankstek i tunna strimlor
2 msk sesamolja till stekning
½ broccolihuvud
3 vitlöksklyftor
2 ½ cm färsk ingefära
150 g sojabönor, frysta
Sås:
1 dl sojasås
1 dl vatten
1 msk rörsocker
1 tsk sambal oelek
1 msk risvinäger
1 msk majsstärkelse
Till servering:
3 salladslökar
½ knippe färsk koriander
Gör så här:
- Sås: Vispa ihop alla ingredienser i en skål och ställ åt sidan.
- Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen och skölj dem i kallt vatten så att de inte klibbar ihop. Låt rinna av. Stek nötköttet i olja i en het wok tills det nästan är genomstekt. Lägg åt sidan. Skölj broccolin och skär den i små buketter. Stek dem snabbt i woken tills färgen blir fint grön. Lägg dem åt sidan.
- Skala vitlöken och ingefäran och riv båda fint. Bryn båda i den varma woken i ca 1 minut. Häll över såsen, låt koka upp och tillsätt nötkött, broccoli, frysta sojabönor och nudlar. Rör om tills såsen tjocknar och bönorna tinat.
- Servering: Skölj salladslök och koriander. Skiva salladslöken tunt och plocka bladen av koriandern, strö över nudlarna.
Foto: Winnie Methmann, Columbus Leth
Annons