Bjud in till en lyxig påsklunch – 5 recept
Bjud in till en välsmakande påsklunch och njut av årets första solstrålar! Vi gillar flera men mindre rätter uppdukade på ett bord, det ger en välkomnade känsla åt gästerna. Tricket är att ha lite gott av varje. En sandwich kan kännas enkel men här får den ett lyft med lax och härligt sting från wasabimajo. Låt gästerna fylla ut tallriken med greppvänliga salladsblad fyllda med räkor och dillkräm och en kycklingsallad med en helt magisk valnötsvinägrett. Buffébordets stjärna vågar vi ändå säga är salladen med rostbiff, picklad schalottenlök och en krämig getoströra. Glöm inte att lämna rum för årets godaste dessert – en citronkladdkaka med marängtopp.
SANDWICH MED LAX OCH WASABIMAJO
Servera sandwicharna för sig själva eller tillsammans med massor av fräscha grönsaker.
Recept på sandwich med lax>>
KYCKLINGSALLAD MED VALNÖTSVINÄGRETT
Kycklingsallad sitter som pucken i plocken på buffébordet.
Recept på kycklingsallad>>
SPRÖDA SALLADSBLAD MED RÄKOR OCH DILLKRÄM
En ny och greppvänlig tolkning av en klassisk gammal god räkcocktail.
Recept salladsblad med räkor>>
SALLAD MED ROSTBIFF, SPARRIS OCH PICKLAD SCHALOTTENLÖK
En krämig getoströra och picklad lök sätter guldkant på den här salladen.
Recept på sallad med rostbiff>>
CITRONKLADDKAKA MED MARÄNGTOPP
Har du bråttom kan du använda färdig lemon curd i stället för egengjord citronkräm.