Örtig dillsill med krämigt ägg
24 feb, 2023
AvLouisa Lorang
AvEva Boström
Örtig dillsill med krämigt ägg är den perfekta kombinationen av två av påskens måsten!
Annons
Örtig dillsill med krämigt ägg
Sill i krämig dillröra, supergott! Serveras med fördel på en skiva rågbröd.
6 portioner
Annons
Du behöver:
6 st 5-minuters sillar
Topping:
3 ägg
6 rädisor
2 nävar dill
Dillkräm:
½ knippe dill
2 dl crème fraiche
1 tsk dijonsenap
1 msk citronsaft
1 tsk torkad dill
Salt och nymald peppar
Till servering:
6 skivor rågbröd (eller knäcke)
Gör så här:
- Topping: Koka äggen lite mer än löskokta, i en kastrull med kokande vatten i 6 ½ minut. Skölj med kallt vatten, skala och halvera. Skölj rädisorna och skär i tunna skivor. Skölj och plocka dillen och lägg den och rädisorna i isvatten.
- Dillkräm: Skölj dillen och hacka fint. Rör samman crème fraiche, dill, senap och citronsaft i en skål. Smaka av med torkad dill, salt och peppar. Låt sillen rinna av, skär munsbitar och vänd ner dem i krämen. Smaka av.
- Servering: Låt rädisor och dill rinna av. Lägg sill på bröden och toppa med krämiga ägg och garnera med rädisor och dill.
Foto: Columbus Leth, Lisa Björner
Annons