Örtig dillsill med krämigt ägg
24 feb, 2023
Örtig dillsill med krämigt ägg är den perfekta kombinationen av två av påskens måsten!
Annons
Örtig dillsill med krämigt ägg
Sill i krämig dillröra, supergott! Serveras med fördel på en skiva rågbröd.
6 portioner
Annons
Du behöver:
6 st 5-minuters sillar
Topping:
3 ägg
6 rädisor
2 nävar dill
Dillkräm:
½ knippe dill
2 dl crème fraiche
1 tsk dijonsenap
1 msk citronsaft
1 tsk torkad dill
Salt och nymald peppar
Till servering:
6 skivor rågbröd (eller knäcke)
Gör så här:
- Topping: Koka äggen lite mer än löskokta, i en kastrull med kokande vatten i 6 ½ minut. Skölj med kallt vatten, skala och halvera. Skölj rädisorna och skär i tunna skivor. Skölj och plocka dillen och lägg den och rädisorna i isvatten.
- Dillkräm: Skölj dillen och hacka fint. Rör samman crème fraiche, dill, senap och citronsaft i en skål. Smaka av med torkad dill, salt och peppar. Låt sillen rinna av, skär munsbitar och vänd ner dem i krämen. Smaka av.
- Servering: Låt rädisor och dill rinna av. Lägg sill på bröden och toppa med krämiga ägg och garnera med rädisor och dill.
Foto: Columbus Leth, Lisa Björner
Annons