Blåbärssnaps med honung och vanilj
01 dec, 2024
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Den här blåbärssnapsen har inte bara fin färg, den har även en mild ton av honung och vanilj. Perfekt för den som tycker vanlig snaps är för stark.
Annons
Blåbärssnaps
Det är alltid en bra idé att spara tomma vaniljstänger för exempelvis vaniljsocker, saft, te – och snaps! Har du inte en tom stång, använd ¼ -½ vanlig vaniljstång.
1 flaska
Tid: 15 minuter + 4-10 dagar att dra
Du behöver:
1 obesprutad citron
125 g blåbär
1 tom vaniljstång
1 msk honung
1 msk torkad blåklint
750 ml vodka eller smakneutral snaps
Gör så här:
- Skala av den gula delen av citronen med en potatisskalare – undvik att få med den beska, vita hinnan.
- Lägg citronskal och sköljda blåbär i en burk eller flaska med vid öppning. Mosa blåbären lätt med en sked. Tillsätt vaniljstång, honung och blåklint, häll på vodkan. Låt snapsen dra i 4-10 dagar och smaka av under tiden tills den är som du vill ha den.
- Sila snapsen och häll upp i en fin flaska. Servera kall.
Foto: Columbus Leth
Annons