Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Julmat Baka inför julen Vintips till middagen

Blåbärssnaps med honung och vanilj

01 dec, 2024
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på blåbärssnaps
columbus leth
Den här blåbärssnapsen har inte bara fin färg, den har även en mild ton av honung och vanilj. Perfekt för den som tycker vanlig snaps är för stark.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du den klassiska drinken Whiskey SourBrand logo
Så gör du den klassiska drinken Whiskey Sour

Blåbärssnaps

Det är alltid en bra idé att spara tomma vaniljstänger för exempelvis vaniljsocker, saft, te – och snaps! Har du inte en tom stång, använd ¼ -½ vanlig vaniljstång.

Så gör du din egen blåbärssnaps
columbus leth

1 flaska

Tid: 15 minuter + 4-10 dagar att dra

Du behöver:

1 obesprutad citron
125 g blåbär
1 tom vaniljstång
1 msk honung
1 msk torkad blåklint
750 ml vodka eller smakneutral snaps

Gör så här:

  1. Skala av den gula delen av citronen med en potatisskalare – undvik att få med den beska, vita hinnan.
  2. Lägg citronskal och sköljda blåbär i en burk eller flaska med vid öppning. Mosa blåbären lätt med en sked. Tillsätt vaniljstång, honung och blåklint, häll på vodkan. Låt snapsen dra i 4-10 dagar och smaka av under tiden tills den är som du vill ha den.
  3. Sila snapsen och häll upp i en fin flaska. Servera kall.

Foto: Columbus Leth

Annons