Blåmusslor och kolja med stekta tomater
27 aug, 2024
AvGitte Heidi Rasmussen
De mjälla blåmusslorna och den milda koljan tillagas till perfektion och får sällskap av söta, stekta tomater som tillför en djup och fyllig smak. En rätt som är både lätt och rustik!
Annons
Blåmusslor och kolja med stekta tomater
Perfekt som snabb, lyxig middag.
Annons
2 portioner
Du behöver:
1 kg blåmusslor
1 schalottenlök
1 färsk röd chili
500 g körsbärstomater
1 msk olivolja
1 dl vitt vin
300 g koljafilé
1 näve bladpersilja
150 g bröd
Gör så här:
- Skölj musslorna noggrant och kontrollera att alla är slutna och hela. Släng de musslor som är öppna och inte sluter sig när du knackar lätt på dem mot bordet.
- Skala och finhacka schalottenlöken. Skölj chili och körsbärstomater. Kärna ur chilin och finhacka den. Halvera tomaterna.
- Stek lök och chili i olja i en djup panna eller gryta. Tillsätt tomater och vitt vin, låt koka upp.
- Skär fisken i mindre bitar. Fördela musslorna och koljan i den djupa pannan. Salta, peppra och låt det koka under lock i 4–5 minuter tills musslorna har öppnat sig, släng dem som inte har öppnat sig.
- Fördela musslorna i två djupa tallrikar. Strö över hackad persilja och eventuellt andra färska örter. Servera direkt med varmt bröd till.
Foto: Betina Hastoft
Annons