Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Blåmusslor och kolja med stekta tomater

27 aug, 2024
AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på blåmusslor och kolja med stekta tomater
Betina Hastoft
De mjälla blåmusslorna och den milda koljan tillagas till perfektion och får sällskap av söta, stekta tomater som tillför en djup och fyllig smak. En rätt som är både lätt och rustik!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Brynt smörsås - perfekta kombinationen till torsk & primörer.Brand logo
Brynt smörsås - perfekta kombinationen till torsk & primörer.

Blåmusslor och kolja med stekta tomater

Perfekt som snabb, lyxig middag.

Lätt och rustikt med blåmusslor och kolja med stekta tomater
Betina Hastoft
Annons

2 portioner

Du behöver:

1 kg blåmusslor
1 schalottenlök
1 färsk röd chili
500 g körsbärstomater
1 msk olivolja
1 dl vitt vin
300 g koljafilé
1 näve bladpersilja
150 g bröd

Gör så här:

  1. Skölj musslorna noggrant och kontrollera att alla är slutna och hela. Släng de musslor som är öppna och inte sluter sig när du knackar lätt på dem mot bordet.
  2. Skala och finhacka schalottenlöken. Skölj chili och körsbärs­tomater. Kärna ur chilin och finhacka den. Halvera tomaterna.
  3. Stek lök och chili i olja i en djup panna eller gryta. Tillsätt tomater och vitt vin, låt koka upp.
  4. Skär fisken i mindre bitar. Fördela musslorna och koljan i den djupa pannan. Salta, peppra och låt det koka under lock i 4–5 minuter tills musslorna har öppnat sig, släng dem som inte har öppnat sig.
  5. Fördela musslorna i två djupa tallrikar. Strö över hackad persilja och eventuellt andra färska örter. Servera direkt med varmt bröd till.

Foto: Betina Hastoft

Annons