Friterade bläckfiskringar med citronmajonnäs
09 jul, 2024
AvLouisa Lorang
Bjud in goda vänner och skäm bort dem med de bästa från Grekland – friterade bläckfiskringar med syrlig citronmajonnäs.
Annons
Friterade bläckfiskringar med citronmajonnäs
En syrlig citronmajonnäs passar perfekt till den lätt sötaktiga smaken på bläckfisken.
Annons
4 portioner
Du behöver:
400 g rensad bläckfisk (10-armad)
2 dl vetemjöl
3 ägg
2 dl panko
5 dl olja till fritering
Salt
Citronmajonnäs:
2 äggulor
1 tsk flingsalt
1 tsk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
1 msk pressad citron
2 tsk finrivet citronskal
2 dl olja
Till servering:
1 citron
Gör så här:
- Citronmajonnäs: Vispa äggulorna tillsammans med salt, senap, vinäger, citronsaft och rivet citronskal. Tillsätt oljan, lite i taget, under vispning tills du får en krämig majonnäs. Smaka av med salt och eventuellt mer citronskal.
- Bläckfiskringar: Skiva bläckfisken så att du får ringar. Torka dem torra med hushållspapper. Häll upp vetemjöl, uppvispade ägg och panko i varsin djup tallrik. Hetta upp oljan tills den fräser när du sticker änden av en tändsticka i den. Vänd bläckfiskringarna i vetemjöl, ägg och panko, och stek dem gyllenbruna i den varma oljan i 1–2 minuter. Låt dem rinna av på hushållspapper och strö över lite salt. Servera direkt tillsammans med citronmajonnäs och citronklyftor.
Foto: Columbus Leth
Annons