Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Friterade bläckfiskringar med citronmajonnäs

09 jul, 2024
AvLouisa Lorang
Recept på friterade bläckfiskringar med citronmajonnäs
Columbus Leth
Bjud in goda vänner och skäm bort dem med de bästa från Grekland – friterade bläckfiskringar med syrlig citronmajonnäs.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så lyckas du med din aioliBrand logo
Så lyckas du med din aioli

Friterade bläckfiskringar med ­citronmajonnäs

En syrlig citronmajonnäs passar perfekt till den lätt sötaktiga smaken på bläckfisken.

Så gör du egna friterade bläckfiskringar med syrlig citronmajonnäs
Columbus Leth
Annons

4 portioner

Du behöver:

400 g rensad bläckfisk (10-armad)
2 dl vetemjöl
3 ägg
2 dl panko
5 dl olja till fritering
Salt

Citronmajonnäs:

2 äggulor
1 tsk flingsalt
1 tsk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
1 msk pressad citron
2 tsk finrivet citronskal
2 dl olja

Till servering:

1 citron

Gör så här:

  1. Citronmajonnäs: Vispa äggulorna tillsammans med salt, senap, vinäger, citronsaft och rivet citronskal. Tillsätt oljan, lite i taget, under vispning tills du får en krämig majonnäs. Smaka av med salt och eventuellt mer citronskal.
  2. Bläckfiskringar: Skiva bläckfisken så att du får ringar. Torka dem torra med hushållspapper. Häll upp vetemjöl, uppvispade ägg och panko i varsin djup tallrik. Hetta upp oljan tills den fräser när du sticker änden av en tändsticka i den. Vänd bläckfiskringarna i vetemjöl, ägg och panko, och stek dem gyllenbruna i den varma oljan i 1–2 minuter. Låt dem rinna av på hushållspapper och strö över lite salt. Servera direkt tillsammans med citronmajonnäs och citronklyftor.

Foto: Columbus Leth

Annons