Blancherad sparris med parmaskinka
12 apr, 2024
AvLouisa Lorang
Blanchera sparrisen och servera den i en somrig sallad med parmaskinka och färsk basilika. Lyxlunch klar på 15 minuter!
Annons
Blancherad sparris med parmaskinka
En fantastisk försommarlunch, som tar en kvart att laga och smakar som en miljon.
Annons
2 portioner
Du behöver:
500 g grön sparris
Salt
1 msk olivolja
Vinägrett:
¼ schalottenlök
1 tsk dijonsenap
1 tsk flytande honung
2 msk rödvinsvinäger
2 msk olivolja
Salt och peppar
Till servering:
3 nävar grovt plockad basilika
100 g parmaskinka
Ev bröd
Gör så här:
- Skala löken och hacka den mycket fint. Rör ihop senap, honung och vinäger i en skål. Tillsätt olja och därefter lök. Smaka av med salt och peppar.
- Bryt av och kasta bort den nedersta, träiga änden på sparrisen. Ge sparrisen ett snabbt kok i en kastrull med 1 cm kokande, saltat vatten med lite olja i. Häll av vattnet.
- Vänd ihop den ljumna sparrisen med massor av basilika och bitar av parmaskinka på ett fat. Ringla vinägretten över och servera genast.
Foto: Columbus Leth
Annons