Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Portionspajer med sparris och parma

23 feb, 2024
AvEva Boström
Recept på portionspajer med sparris och parma
Lisa Björner
När det står mellan att göra flera små pajer eller en stor så är valet enkelt – vi väljer alltid dessa portionspajer med sparris och parmaskinka!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Brynt smörsås - perfekta kombinationen till torsk & primörer.Brand logo
Brynt smörsås - perfekta kombinationen till torsk & primörer.

Portionspajer med sparris och parma

Salt parmaskinka är en perfekt smakkompis till sparris.

Läckra små portionspajer med sparris och parma startar vilken middag som helst
Sparris med skinka och parmesan Lisa Björner
Annons

4 portioner

Du behöver:

Pajdeg:

100 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten

Fyllning:

250 g färsk grön sparris
3 dl riven parmesanost
3 ägg
2 dl mjölk
1 dl grädde
1 tsk salt
2 krm peppar

Topping:

100 g parmaskinka
Färsk basilika

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Hacka samman smör och mjöl eller kör i matberedare till en smulig massa. Tillsätt vattnet och blanda till en deg. Tryck ut i en pajform, ca 24 cm i diameter, eller fyra små. Nagga med en gaffel. Ställ kallt i 20 minuter. Förgrädda i 10 min.
  2. Skär bort och kasta det hårda längst ner på sparrisen. Sjud i lättsaltat vatten 5 minuter. Skär stjälkarna i småbitar tills ca 4 cm med knopp återstår. Strö ut parmesanost och de små sparrisbitarna i pajskalet. Spara knopparna. Vispa samman ägg, mjölk och grädde, salt och peppar och häll i formen. Grädda, ca 40 minuter för en stor paj och ca 25 minuter för små.
  3. Garnera med parmaskinka, basilika och sparrisknoppar.

Foto: Lisa Björner

Annons