Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Blodapelsinsorbet med olivolja och flingsalt

23 feb, 2024
AvCatarina König
Recept på blodapelsinsorbet med olivolja och flingsalt
Catarina König
Blodapelsinens säsong är kort så det gäller att maxa den! Bjud på blodapelsinsorbet med olivolja och flingsalt – otippat gott!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood #8: Chokladfudgepudding med glassBrand logo
Middag hos Wood #8: Chokladfudgepudding med glass

Blodapelsinsorbet med olivolja och flingsalt

Olivolja låter kanske inte som något för desserten, men prova! Har du ingen glassmaskin kan du köpa färdig sorbet.

Annons

6–8 portioner

Du behöver:

5 dl blodapelsinjuice
½ pressad citron
2 dl strösocker
1 ½ dl vatten
2 msk glykossirap
2 äggvitor
Olivolja
Flingsalt

Gör så här:

  1. Sila blodapelsinjuicen från fruktköttet. Blanda samman i en kastrull med pressad citron, socker, vatten och glykossirap. Hetta upp tills sockerkristallerna smält. Låt sedan svalna helt.
  2. Vispa upp äggvitan med elvisp till ett hårt skum, typ som maräng. Vänd ner i den kalla sorbetsaften och häll ner i glassmaskinen. Låt maskinen gå tills glassen blivit sorbet.
  3. Lägg över sorbeten i en glasslåda och förvara i frysen.
  4. Lägg kulor av sorbeten i en skål och ringla över lite av en god och gräsig olivolja. Strö lite flingsalt över och servera.

Foto: Catarina König

Annons