Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Blomstrande lavendel-spritz

09 jul, 2024
AvLouisa Lorang
Recept på lavendel-spritz
Columbus Leth
Blomstrande, bubblig och aromatisk – i en lavendel-spritz får du allt man älskar med sommaren i ett och samma glas!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Dryckesbitar #7 - Aperol granita med isig sorbetBrand logo
Dryckesbitar #7 - Aperol granita med isig sorbet

Lavendel-spritz

Här får du en blomstrande och aromatisk spritz med hemgjord lavendelsirap. Blanda den med eller utan gin.

Så gör du en blomstrande lavendel-spritz
Columbus Leth
Annons

2 glas

Du behöver:

1 nektarin
Isbitar
1 ½ tsk lavendelsirap
8 cl gin
4 cl pressad citron
2 citronskivor
2 kvistar färsk lavendel (kan uteslutas)
16 cl rosébubbel

Lavendelsirap:

2 nektariner
2 msk torkad lavendel
2 dl socker
5 dl vatten

Gör så här:

  1. Lavendelsirap: Skölj nektarinerna och skär dem i mindre bitar.
  2. Lägg nektarinbitarna i en kastrull tillsammans med lavendel, socker och vatten. Koka i 10 minuter. Stäng av värmen och låt det dra i 10 minuter. Koka upp igen i 10 minuter och låt sedan sirapen svalna i kastrullen. Sila den och förvara den kallt tills den ska användas. Den håller sig ca två veckor i kylen
  3. Lavendel-spritz: Skölj och skär nektarinen i klyftor. Fyll 2 glas med is. Fördela lavendelsirap, gin och citronsaft i glasen. Dekorera med nektarinklyftor, citronskivor och eventuellt en färsk lavendelkvist. Toppa med rosébubbel och servera direkt.

Foto: Columbus Leth

Annons