Blossa lanserar röd glöggnyhet 2024
Ingen har missat Blossas årgångsglögg och dess spännande, nya smaksättningar. Genom åren har vi fått uppleva smaker som limoncello, mynta och grönt te, kråkbär och årets Blossa med smak av skotsk whisky. En stor majoritet av dessa glöggar har varit baserade på vitt vin, trots att det är rödvinsglöggar som är mest populärt bland de klassiska glöggarna. Nytt för i år är därför att Blossa, utöver årgångsglöggen, släpper en extra smaksatt variant baserad på rött vin.
Nyheten Blossa Glögg Saffran & Apelsin är en röd glögg som verkligen omfamnar julen. Saffran är en av våra mest exklusiva och populära kryddor, som är en välbekant ingrediens i julbaket. Apelsiner är också populära runt jul, inte minst för att det är då de är i säsong och smakar som allra bäst. Saffran ger en varm rund smak och apelsinen bidrar med fräschör i den röda glöggen.
– Eftersom att vi inte använder artificiella aromer utan endast naturliga ingredienser har det historiskt varit svårare att hitta smaker som blir tydliga nog i en röd glögg, som ju smakar så mycket i sig själv. Men efter många idérundor och provsmakningar har vi nu kommit fram till en kombination som fungerar väldigt bra och som vi tror kommer att gå hem, säger Sophia Natt och Dag, blender på Blossa.
Blossa Glögg Saffran & Apelsin (7416501) lanseras både som vinglögg på 10% och som alkoholfri variant. Vinglöggen finns i Sytembolagets beställningssortiment från 25 september och den alkoholfria varianten finns i utvalda matbutiker. Servera uppvärmd på klassiskt glöggvis, gärna tillsammans med en bit ost och apelsinmarmelad.