Bönbiffar med blomkålsris
02 feb, 2025
Proteinrika bönbiffar gör du enkelt själv, servera med blomkålsris, vitlökssås och sallad.
Annons
Bönbiffar med blomkålsris
Mixa bönor till biffar och stek dem gyllene. Servera med blomkålsris och krämig vitlökssås.
Annons
4 portioner
Tid: 30 minuter
Du behöver:
400 g kokta stora vita bönor
200 g edamamebönor, frysta och tinade
2 ägg
½ gul lök, finhackad
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 msk majsstärkelse
1 blomkål, ca 800 g
3 msk olja
Vitlökssås:
3 dl gräddfil
2 vitlöksklyftor, pressade
1 krm chilipulver
1 krm salt
Tillbehör:
Sallad
Gör så här:
- 1. Spola bönorna med kallt vatten och mixa dem med ägg, lök, salt och peppar. Blanda ner majsstärkelse och låt svälla 5 minuter.
- 2. Finhacka blomkålen i en mixer och koka sedan smulorna i saltat vatten några minuter. Låt rinna av ordentligt.
- 3. Blanda vitlökssåsen.
- 4. Klicka ut bönsmeten till biffar i en non-stickpanna med olja. Stek dem på båda sidorna. Servera biffarna med blomkålsris, sallad och vitlökssås.
Foto: Lisa Björner
Annons