Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Bönbiffar med blomkålsris

02 feb, 2025
Recept på bönbiffar med blomkålsris
Lisa Björner
Proteinrika bönbiffar gör du enkelt själv, servera med blomkålsris, vitlökssås och sallad.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #6 - Pasta med citron och brynt salviasmörBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #6 - Pasta med citron och brynt salviasmör

Bönbiffar med blomkålsris

Mixa bönor till biffar och stek dem gyllene. Servera med blomkålsris och krämig vitlökssås.

Så gör du bönbiffar med blomkålsris
Bönbiffar med blomkålsris Lisa Björner
Annons

4 portioner

Tid: 30 minuter

Du behöver:

400 g kokta stora vita bönor
200 g edamamebönor, frysta och tinade
2 ägg
½ gul lök, finhackad
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 msk majsstärkelse
1 blomkål, ca 800 g
3 msk olja

Vitlökssås:

3 dl gräddfil
2 vitlöksklyftor, pressade
1 krm chilipulver
1 krm salt

Tillbehör:

Sallad

Gör så här:

  1. 1. Spola bönorna med kallt vatten och mixa dem med ägg, lök, salt och peppar. Blanda ner majsstärkelse och låt svälla 5 minuter.
  2. 2. Finhacka blomkålen i en mixer och koka sedan smulorna i saltat vatten några minuter. Låt rinna av ordentligt.
  3. 3. Blanda vitlökssåsen.
  4. 4. Klicka ut bönsmeten till biffar i en non-stickpanna med olja. Stek dem på båda sidorna. Servera biffarna med blomkålsris, sallad och vitlökssås.

Foto: Lisa Björner

Annons