Böndipp med jalapeños och cheddar
05 jan, 2024
AvLuisa Lorang
Tacomyset når en helt ny nivå med denna böndipp med jalapeños och cheddar – en dipp med extra allt!
Annons
Böndipp med jalapeños och cheddar
Tortillachipsen går åt i rykande fart tillsammans med denna krämiga bakade böndipp, serverad med massor av grönt på toppen.
Annons
4 portioner
Du behöver:
220 g konserverade svarta bönor
1 vitlöksklyfta
1 näve färsk koriander
1 msk inlagda jalapeños
200 g naturlig färskost
100 g crème fraiche
1 lime
Salt
125 g cheddar
Till servering:
3 msk inlagda jalapeños
1 tomat
1 avokado
2 nävar färsk koriander
Tortillachips
1 lime
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180°. Låt bönorna rinna av och lägg dem i en matberedare. Skala vitlöken. Skölj och plocka koriandern. Häll av jalapeños. Mixa jalapeños, koriander, vitlök och bönor grovt i matberedaren. Vänd ner färskost och crème fraich. Skölj och pressa limen, du behöver 2 msk limesaft. Smaksätt böndippen med lime och salt och häll den sedan i en ugnsfast form. Riv cheddarn och bred ut den ovanpå böndippen. Grädda böndippen i ugnen i ca 10 minuter eller tills cheddarn har smält.
- Häll av jalapeñon. Skölj och tärna tomaterna. Dela avokadon, ta bort kärnan och skär avokadoköttet i små tärningar. Skölj och plocka koriander. Toppa böndippen med tomater, avokado, jalapeños och koriander. Servera genast med tortillachips och lime.
Foto: Rikke Westesen
Annons