Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Böndipp med jalapeños och cheddar

05 jan, 2024
AvLuisa Lorang
Recept på böndipp med jalapeños och cheddar
Rikke Westesen
Tacomyset når en helt ny nivå med denna böndipp med jalapeños och cheddar – en dipp med extra allt!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du tre lyxiga och snabba drinktilltuggBrand logo
Så gör du tre lyxiga och snabba drinktilltugg

Böndipp med jalapeños och cheddar

Tortillachipsen går åt i rykande fart tillsammans med denna krämiga bakade böndipp, serverad med massor av grönt på toppen.

Böndipp med jalapeños och cheddar är dipp med extra allt
Fotograf RIkke Westesen Rikke Westesen
Annons

4 portioner

Du behöver:

220 g konserverade svarta bönor
1 vitlöksklyfta
1 näve färsk koriander
1 msk inlagda jalapeños
200 g naturlig färskost
100 g crème fraiche
1 lime
Salt
125 g cheddar

Till servering:

3 msk inlagda jalapeños
1 tomat
1 avokado
2 nävar färsk koriander
Tortillachips
1 lime

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180°. Låt bönorna rinna av och lägg dem i en matberedare. Skala vitlöken. Skölj och plocka koriandern. Häll av jalapeños. Mixa jalapeños, koriander, vitlök och bönor grovt i matberedaren. Vänd ner färskost och crème fraich. Skölj och pressa limen, du behöver 2 msk limesaft. Smaksätt böndippen med lime och salt och häll den sedan i en ugnsfast form. Riv cheddarn och bred ut den ovanpå böndippen. Grädda böndippen i ugnen i ca 10 minuter eller tills cheddarn har smält.
  2. Häll av jalapeñon. Skölj och tärna tomaterna. Dela avokadon, ta bort kärnan och skär avokadoköttet i små tärningar. Skölj och plocka koriander. Toppa bön­dippen med tomater, avokado, jalapeños och koriander. Servera genast med tortillachips och lime.

Foto: Rikke Westesen

Annons