Bönsallad med caesardressing på Västerbottensost
07 jul, 2023
AvAnna Wendt
Pigga upp bordet med nygamla smaker – i form av en bönsallad med caesardressing på Västerbottensost.
Annons
Bönsallad med caesardressing på västerbottensost
Prova en härlig västerbottens-caesar med bönor i stället för den sedvanliga pajen.
4–6 bufféportioner
Annons
Du behöver:
Ca 300 g haricots verts
En näve späda salladsblad
Färsk dragon
Caesardressing:
1 ägg
1 klyfta vitlök
1 tsk dijonsenap
1 msk citronsaft
2 sardellfiléer
1 tsk kapris
1 dl riven Västerbottenost
1 ½ dl neutral olja
Salt
Nymald svartpeppar
Gör så här:
- Dressing: Knäck ägget i en smal och hög bunke. Tillsätt vitlök, senap, citronsaft, sardeller, kapris, Västerbottensost och till sist oljan. Sätt ner en mixerstav till botten, starta den, lyft sakta till ytan och mixa tills du har en krämig dressing. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Koka haricots vertsen mjuka men med tuggmotstånd i saltat vatten. Häll av kokvattnet och lägg upp dem på ett serveringsfat. Ringla över caesardressingen och toppa med salladsblad och finhackad dragon.
Foto: Lisa Björner
Annons