Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Krispig kycklingburgare – caesar style

14 apr, 2023
AvLouisa Lorang
Recept på krispig kycklingburgare – caesar style
En krispig kycklingburgare gjord hemma tackar ingen nej till. Särskilt om den kommer med caesardressing och de klassiska tillbehören!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Mer för mindre: Lyxiga snabbnudlarBrand logo
Mer för mindre: Lyxiga snabbnudlar

Krispig kycklingburgare – caesar style

Caesardressing passar inte bara till sallad. Här får den kycklingen att flyga högt.

Försvinnande god kycklingburgare caesar style

2 portioner

Annons

Du behöver:

Friterad kyckling:

2 kycklingbröstfiléer
1 citron
2 dl vetemjöl neutral olja till stekning
Salt

Caesardressing:

1 vitlöksklyfta
1 tsk dijonsenap
1 äggula
2 msk vitvinsvinäger
1 ½ dl neutral olja
75 g parmesan
1 tsk
Salt och svartpeppar

Till servering:

2 hamburgerbröd
½ romansallad
1 gul lök
Saltgurka

Gör så här:

  1. Banka ut kycklingfiléerna med handen eller en köttklubba. Nagga dem med gaffel och lägg i en fryspåse med citronsaft och marinera i rumstemperatur i 5–10 minuter. Häll mjölet i en annan fryspåse. Torka av kycklingen och lägg i mjölpåsen. Skaka så att mjölet fastnar över hela.
  2. Hetta upp 2–3 cm olja i en kastrull. Stek kycklingfiléerna på medelvärme i 8–12 minuter på var sida tills gyllene och genomstekta. Salta.
  3. Caesardressing: Skala vitlöken och riv fint. Vispa vitlök, senap, äggula och vinäger i en skål. Vispa långsamt ner olja till en tjock majonnäs. Riv parmesanen fint och rör ner den. Smaka av med salt, peppar och ev mer vinäger.
  4. Värm bröden i ugnen eller brödrosten. Skölj salladen och skär grovt. Bre dressing på bröden och fyll med kyckling och sallad. Servera med resten av dressingen, lökskivor och saltgurka på sidan.

Foto: Columbus Leth

Annons