Krispig kycklingburgare – caesar style
14 apr, 2023
AvLouisa Lorang
En krispig kycklingburgare gjord hemma tackar ingen nej till. Särskilt om den kommer med caesardressing och de klassiska tillbehören!
Annons
Krispig kycklingburgare – caesar style
Caesardressing passar inte bara till sallad. Här får den kycklingen att flyga högt.
2 portioner
Annons
Du behöver:
Friterad kyckling:
2 kycklingbröstfiléer
1 citron
2 dl vetemjöl neutral olja till stekning
Salt
Caesardressing:
1 vitlöksklyfta
1 tsk dijonsenap
1 äggula
2 msk vitvinsvinäger
1 ½ dl neutral olja
75 g parmesan
1 tsk
Salt och svartpeppar
Till servering:
2 hamburgerbröd
½ romansallad
1 gul lök
Saltgurka
Gör så här:
- Banka ut kycklingfiléerna med handen eller en köttklubba. Nagga dem med gaffel och lägg i en fryspåse med citronsaft och marinera i rumstemperatur i 5–10 minuter. Häll mjölet i en annan fryspåse. Torka av kycklingen och lägg i mjölpåsen. Skaka så att mjölet fastnar över hela.
- Hetta upp 2–3 cm olja i en kastrull. Stek kycklingfiléerna på medelvärme i 8–12 minuter på var sida tills gyllene och genomstekta. Salta.
- Caesardressing: Skala vitlöken och riv fint. Vispa vitlök, senap, äggula och vinäger i en skål. Vispa långsamt ner olja till en tjock majonnäs. Riv parmesanen fint och rör ner den. Smaka av med salt, peppar och ev mer vinäger.
- Värm bröden i ugnen eller brödrosten. Skölj salladen och skär grovt. Bre dressing på bröden och fyll med kyckling och sallad. Servera med resten av dressingen, lökskivor och saltgurka på sidan.
Foto: Columbus Leth
Annons